Malowanie zacisków

Ja kiedyś malowałem śnieżką czewoną i było ok. Hameritem malowałem w tym roku i też było ok.

a powierzchnia dobrze przygotowana ?
bo u mnie i innych , których znam i widziałem efekty było ok ham'em

Przygotowana dobrze na tyle, na ile to było możliwe w danych warunkach, powierzchnia odtłuszczona. Może za cienkie warstwy kładłem, albo poprostu nie umiem :D

ja w sobotę planuje malować.... kolor hmmm... dla nie których pewnie dyskusyjny mianowicie zielony fluoroscencyjny... ale mam jasno zielone auto i zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam

Też użyłem farby hammerite. Malowane było na szybko, położyłem dwie warstwy. Efekt dobry na 3 lata, teraz wpadałoby powtórzyć zabieg.

ja w sobotę planuje malować.... kolor hmmm... dla nie których pewnie dyskusyjny mianowicie zielony fluoroscencyjny... ale mam jasno zielone auto i zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam

Mam znajomego, który posiada Skode Fabie RS i tam ma fabryczne zielone zaciski i ciekawie to wygląda;)

Ja przymierzam się do złotego:P

Ostatnia edycja:
Witam panowie!
Jak byście mogli wysłać mi na e-mail szablon napisu "alfa romeo" ponieważ planuje na dniach pomalować zaciski i myślę że z napisem będą się ładniej prezentowały...
Adres e-mail: Piket2@wp.pl
Z góry dzięki...
Pozdrawiam!

Może nie wysylajcie sobie po mailach tylko wstawcie tutaj.

Witam ja też planuje pomalować swoje,wstyd się przyznać ale w mojej 159 są cale pordzewiałe strasznie hu***o to wygląda,moje pytanie chciałbym przed malowaniem to poczęstować jakimś podkładem istnieje w ogóle coś takiego,czy wystarczy sama farba po dokładnym oczyszczeniu rudej ?

jak dobrze oczyścisz to możesz śmiało farbą malować.

ale co mam wam wstawić ?
napis ?
czcionkę ?
czcionkę już gdzieś na forum wrzucałem
a jak ktoś ma czcionkę to sobie sam zrobi napis
pozostanie tylko sprawa wydrukowania tego w postaci wyciętej naklejki

do szablonu potrzebna jest naklejka ( opis roboty jest na forum chyba - malujemy na kolor napisu część zacisku , naklejamy napis naklejkę , malujemy całość na żądany kolor zacisku , odklejamy delikatnie naklejkę napis i to co było pod naklejką zostaje w tym pierwszym kolorze )

wymiar to ok 1,5 x 9 cm

a naklejki można kupić np od tej pani
Agnieszka Mrugalska
609 290 201
aga.mru@interia.pl
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=21423

http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=24586&highlight=malowanie+zacisk%F3w

Ostatnia edycja:
już sobie zamówiłem
weź od razu więcej - na pewno ktoś z okolicy też będzie chciał to się odzielicie bo co każdy ma płacić za wysyłkę ( odsprzedasz na lokalnym spocie )
u nas ( Śląsk - Zagłębie ) też więcej chłopaki biorą i potem idzie w ludzi ten zapas

Witajcie, czyli Hammerite daje rade? Ile trzeba kupić farby żeby starczyło na 2 warstwy na 4 zaciski? ;)

Witajcie, czyli Hammerite daje rade? Ile trzeba kupić farby żeby starczyło na 2 warstwy na 4 zaciski? ;)

U mnie daje radę. Są nadal czerwone jak ponad rok temu. Nie myje auta pianą aktywną (barbarzyństwo!), a felgi i zaciski traktuję zieloną Tugą (zaciski dodatkowo miękkim pędzlem z długim włosiem). Ogólnie polecam Hamerite. Mała puszeczka wystarczy na kilkanaście aut (malując dwie warstwy).

Amortyzatory
Powrót