• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Malowanie zaciskow oraz czyszczenie

Moja farba która malowalem...
255.jpg

A nie prosciej kupic za parę złotych spray do zacisków?

Po primo nie prościej:) po drugie jeżeli kupisz za 16 zl spray do zacisków to sukces.Po trzecie malowanie sprayem łatwe ale tylko jak ktoś juz się kiedyś bawił. Po czwarte pędzelkiem wszędzie dojdziesz . Po Piąte spray po malowaniu ma cieszą warstwe a farba grubsza:) po szóste z badań wynika i z moich doświadczeń i nie tylki jak widać na forum farba hami nie ustępuje sprayom niby do zacisków:) trzyma idealnie przez kilka lat i wiecej....Wiec po co przepłacać za spray i sie bawic.Jak można miec efekt taki sam lub lepszy farba za kilka złotych i prostota malowania jak na lekcjach plastiki w podstawówce:)

Wrzuci ktoś zdjęcie juz gotowego po malowania bez zalozonej felgi? Bo nie chce pomalowac niepotrzebnych elementów. :)

No to poprawka :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    75 KB · Wyświetleń: 463
  • 2.jpg
    2.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 462
  • 3.jpg
    3.jpg
    106.6 KB · Wyświetleń: 477
Jak tak się przyglądam. ...to chyba pod alumki na lato też tak machnę...

Ja się zastanawiam gdzie tu miejsce na naklejki ??

Naklejki to chyba tylko pod duże Brembo.

Wiadomo, to ma przede wszystkim wyglądać :D Alces miał podobne i z tego co mi pisał, to był zadowolony.

Ja malowałem szprejem i wyszło fajnie. Już rok trzyma i nie widzę problemów.
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC04519.jpg
    DSC04519.jpg
    115.7 KB · Wyświetleń: 411
  • IMG_2401.jpg
    IMG_2401.jpg
    62.4 KB · Wyświetleń: 406
Ok spoko ja uznaję że każdy ma prawo po ..swojemu...sam też się nie poddam czczej krytyce ..heheh pozdrawiam :)

Amortyzatory
Powrót