Malowanie felg

Wrzuć w tym temacie fotki efektów ;) niech temat się rozwija, moze potomnym się przyda :D

Witajcie,

Ja na swojej 2.0TS jak na wyspach mieszkałem, pomalowałem osobiście na czarny połysk. Trzymało się dobrze przez prawie rok, a potem ją sprzedałem :)

Poniżej zdjęcia w jakości średniej i do tego ciemne, ale prezentowała się naprawdę super. Nie omieszkałem umieścić kilku zdjęć typu show-off, strasznie dbałem i pielęgnowałem wtedy już 10-letni lakier i efekty były naprawdę dobre!
131.jpg

132.jpg

133.jpg

No ja już wkońcu skonczylem bawić się z moimi rimzami i całkiem mi sie efekt podoba choć jakby felunek był 18 cali byłoby lepiej...Banditwagen Chechło.jpg100_0973.jpg

Naprawdę ładnie wyszło :) zwłąszcza z bliska fajny efekt. Teraz tylko odnowić zaciski :P

Odświeżam lekko temat.Gdzie na Podkarpaciu najlepiej zwrócić się z felgami?Najlepiej jak by to był Rzeszów no mam jakieś 40km.Z góry dzięki za odpowiedź.

A mocno masz pokiereszowane fele czy tylko chcesz zmienić kolor????Bo jak to 2 to serio - 2 piwka , kilka godzin roboty i satysfakcja murowana i wydane 40pln:)

Tego nie pomalujesz.. to je amelinium!

To jeest kurwaa krzywoo!!

- - - Updated - - -

A mocno masz pokiereszowane fele czy tylko chcesz zmienić kolor????Bo jak to 2 to serio - 2 piwka , kilka godzin roboty i satysfakcja murowana i wydane 40pln:)

Bardzo nie są ale są ślady jednak od krawężnika...i schodzi mi w troszkę powłoka niby plastikowa czy folia ochronna nie wiem jak to nazwać w niektórych miejscach.

Ostatnia edycja:
I jak panowie z tymi felgami, gdzie można je odświeżyć?Ma ktoś jakąś propozycję?

jest ponoć jakiś facet w Wieliczce, dopytam kumpla, bo tam malował i Ci odpisze! Wesołego

- - - Updated - - -

Zadzwoń sobie do gościa: Wilek (Wilhelm) Czaja 600465352 z polecenia Pawła Niewiadomego. On maluje fajnie i tanio :)

Ja ostatnio oddałem swoje GTA do malowania. Nie będzie to proszkowo malowane, tylko wodnym lakierem.
Kolor to raczej jakiś grafit, ciemniejszy trochę. Co myślicie?
Koszt z lekkim prostowaniem dwóch felg zamknie się w 400zł.

A mnie zawsze wybijał z butów taki wzór;

Uploaded with ImageShack.us

Po długich poszukiwaniach, kupiłem 4 strasznie zmasakrowane felgi za 300zł, prostowanie 200zł, piaskowanie i malowanie 250zł, znaczki 30zł, i efekt ponizej jest taki:

moze to nie dokladnie to co w pierwszym zdjęciu, ale efekt mnie całkowicie zadowala!
Jak skończę zmianę koloru auta z czarnego na biały, to wrzucę foty, na razie fotka na czarnym (nie istniejącym już) tle

Może ktoś doradzi na jaki kolor pomalować tristary, początkowo koniecznie chciałem na czarno ale, po 1 teraz chyba taka moda że każdy wali w czarno, po 2 chciałbym żeby się trochę wyróżniała ...
Kojarzę że któryś z forumowiczów miał oczoyebne pomarańczowe felgi w swojej 147, odważne ale wg mnie jemu się opłaciło ryzyko, pytanie czy tristary by spasowały z takim kolorkiem, co sądzicie

Było już opisywane - fajnie wygląda ale nietrwałe niestety

Może ktoś doradzi na jaki kolor pomalować tristary, początkowo koniecznie chciałem na czarno ale, po 1 teraz chyba taka moda że każdy wali w czarno, po 2 chciałbym żeby się trochę wyróżniała ...
Kojarzę że któryś z forumowiczów miał oczoyebne pomarańczowe felgi w swojej 147, odważne ale wg mnie jemu się opłaciło ryzyko, pytanie czy tristary by spasowały z takim kolorkiem, co sądzicie

W swojej pomalowałem na biało - http://www.forum.alfaholicy.org/att...-mrksz87_147_jtd_16v_140_km_2003-dscf3532.jpg

Białe alu do czerwonej alfy = miód
Jak dla mnie
Sam swoje białe 18 kupiłem z czerwonej gyty

Amortyzatory
Powrót