• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Malowanie felg

Auto
Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM
Witam,
mam pytanie, znacie może przybliżony koszt pomalowania felgi 17"? Dodaję, że felga jest "szprychowana" i w niektórych miejscach ranty są delikatnie przytarte, więc będzie potrzebna jakaś malutka renowacja.

---------- Post added at 16:26 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

PS. Trochę źle się wyraziłem. Chodzi oczywiście o komplet 4 felg.

Ja malowalem co prawda 16 ale koszt bedzie pewnie niewiele wiekszy - czyszczenie, male poprawki na rantach, malowanie na czarny mat 350 zl komplet

Ja bym chciał czarne, ale bardziej metaliczne, nie matowe. Dzięki za info.
Ktoś jeszcze malował fele?

z tego co się orientuję to 17" wychodzą około 70 zł za sztukę. Dzięki za odpowiedzi

Ja znalazłem 17 cali w dowolnym kolorze oczywiście za 200zł za komplet. Cena tylko za malowanie

Ja pytałem w profesjonalnym zakładzie - piaskowanie, renowacja plus malowanie proszkowe - 600 za komplet.:o
df

Również tam byłem ;) mogę polecić z małym minusem bo przy lakierze proszkowym chrom wychodzą takie mikro bąbelki gdzieniegdzie.. widoczne tylko z bardzo bliska..a z normalnej odległości wygląda jakby wszystko było ok dlatego zostawiłem ten lakier..

Również tam byłem ;) mogę polecić z małym minusem bo przy lakierze proszkowym chrom wychodzą takie mikro bąbelki gdzieniegdzie.. widoczne tylko z bardzo bliska..a z normalnej odległości wygląda jakby wszystko było ok dlatego zostawiłem ten lakier..

lakier się zgazował, widocznie idealnie nie wypiaskowali:)

ja za pomalowanie moich z piaskowaniem zapłaciłem w Jeleniej górze 400 .-
Jestem bardzo zadowolony.na wulkanizacji nawet rysa nie została po wymianie opon.

Witam
Mam pytanko. Trzeba się udać bezpośrednio do Ryk, żeby zostawić felgi na renowację?

Pozdrawiam

mati_luk, ja tam tylko prostowałem felgi będąc osobiście ale zadzwoń do nich, myślę że się dogadasz bo właściciele to spoko ludzie :)

mati_luk, ja tam tylko prostowałem felgi będąc osobiście ale zadzwoń do nich, myślę że się dogadasz bo właściciele to spoko ludzie

Dzięki :) właśnie tak zamierzam zrobić, ale to na spokojnie dopiero po nowym roku. Czas mam do wiosny :)

ja nie wiem czy coś się pozmieniało przez ostatnich parę miesięcy ale gdzie nie pytam to ceny oscylują w granicach 700zł za komplet... piaskowanie plus malowanie proszkowe. zakład w którym pytałem rok temu robił komplet za 400zł a dziś mi wyskoczył z ceną 720zł:D dzwonię do Wrocławia do jednego polecanego przez kolegę zakładu, też 700zł.. wszędzie teraz takie ceny są czy to tylko ja na takie trafiam?

Amortyzatory
Powrót