Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Pisałem Ci w innym temacie co możesz zrobić...Skrzynia out i wymiana łożyska co innego chcesz zrobić? Możesz spróbować z olejem to niski koszt w porównaniu do tego co Cię czeka a nóż pomoże.Dopadło mnie łożysko na wałku sprzęgłowym. Objawy jak wcisnę sprzęgło jest ok , jak sprzęgła nie dotykam jest takie "łożyskowanie delikatnie"....... ktoś pomoże ... najlepiej W-wa. Czy zacząć od dolania oleju ?
Ja mam problem z szuraniem na 1,2,3 biegu pewnie wyższe też ale ich już nie słychać. Występuje to raczej na rozgrzanym silniku i tylko przy przyśpieszaniu, efekt taki jakby dwa tryby pracowały bez oleju i synchronicznie do obrotu kół. Po wrzuceniu biegu jałowego, odpuszczeniu gazu lub wciśnięciu sprzęgła dźwięk znika. Gaz na postoju nie powoduje tego efektu. Skrzynia biegów była wymieniana po mega awarii - nic nie szumiało, stukało lewarek nie poruszał się a pojawiła się dziura w obudowie. Myślałem że ten odgłos był przyczyną awarii skrzyni lecz po wrzuceniu regenerowanej efekt jest identyczny - jedyne co zauważyłem po wymianie skrzyni to to że lewarek zmiany biegów dużo lżej chodzi. Może ktoś ma jakieś typy ? Co zasugerować mechanikowi?
witam
cały czas walczę ze skrzynią.
Lożyska wymienone ale cały czas jest cos nie tak.
cały czas pojawia się temat podkładek shimujących czy jak to się tam nazywa
na allegro jest pełno tych podkładek
jest jakiś sposób na określenie ich grubości?
jest tu ktoś oblatany w tym temacie?![]()