Lampy tylne

Które lampy byś wolał?

• Łącznie głosujących
    38
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem przeróbki tylnych lamp ( mijania, stop i kierunki) na LED. Opracowałem już sposób bezinwazyjnego otwarcia lamp, pozostał tylko dylemat nad wypełnieniem, czy maja wyglądać jak ledowe ( da się rozpoznać każdą z diod) czy w formie jakby neona.

Już dawno miałem ochotę na takie lampy. Do GT miał robić kolega Proxim ale chyba nie ma czasu.
Jeżeli zrobisz takie neony jak na filmiku to jestem chętny. Mam nawet wolny komplet takich lamp więc mogę ci wysłać do testów.

Ja tez byłbym chętny na neony, tylko niech coś powstanie...:)

W przednie lampy też będę wklejał białe nony ( z racji ksenonów a częstego ich załączania ) ale to jak trochę się cieplej zrobi,,, no a co do tylnych to będę się starał jak najszybciej coś ogarnąć... Kierunki i przednie lapmy

kierunki.jpgLampy przód GT.jpg

Ostatnia edycja:
A jakiego neonu do tego używasz w przypadku przednich lamp ? :) podziel sie jakims linkiem

Paczka własnie odebrana... [emoji1].. uploadfromtaptalk1453720390218.jpg

Dwa nony białe do przednich lamp i jeden komplet na tył.. Na tygodniu mysle montaż na zewnętrznej lampie i pomiary... Białe neony świecą mocno..

Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka

Paczka własnie odebrana... [emoji1].. Pokaż załącznik 189126

Dwa nony białe do przednich lamp i jeden komplet na tył.. Na tygodniu mysle montaż na zewnętrznej lampie i pomiary... Białe neony świecą mocno..

to masz ledy a nie neony :D to jest poprostu pasek ledowy w silikonie :) , skąd brałeś te paski ??

No tak ale nazwa handlowa to neon ledowy.. To czego sie spodziewaleś szklanego neonu

No tak ale nazwa handlowa to neon ledowy.. To czego sie spodziewaleś szklanego neonu

nie szklanego , tylko takie jak kiedys montowało sie w PCetach do podswietlania , grubości sznurka , bardzo giętki , teraz juz nie idzie tego dostac :/
Gdzie kupiles te paski ??

rozumiem że macie zwykłe lampy przednie? bo przy xenonie dzienne mijają się z celem, xenon żre tyle prądu co nic. Chyba że o względy estetyczne chodzi ;)

Amortyzatory
Powrót