Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niestety nie. Moje auto spędziło 2 dni w serwisie gdzie ustalili jedynie to, że wtryski są mocno zapieczone. Nie wyciągali ich na siłę, bo ich zdaniem auto odpala prawidłowo, nie kopci, nie przerywa, silnik pracuje równo. Sam się nie podejmę, bo nie mam odwagi grzebać przy wtryskach. Domyślam się, że dla kogoś kto robi to na co dzień taka podmiana wtrysków to banał, chociaż filmy na YT nakręcone przy okazji zapieczonych wtrysków mówią coś innego. Będę miał wkrótce auto zastępcze, więc oddam swoje w miejsce gdzie mam nadzieję poważnie podejdą do tematu.to wyglada ze wtrysk sie konczy, zamieniales go miejscami ?? zeby wykluczyc problem przedmuchów, kompresji na danym cylindrze
Niestety nie. Moje auto spędziło 2 dni w serwisie gdzie ustalili jedynie to, że wtryski są mocno zapieczone. Nie wyciągali ich na siłę, bo ich zdaniem auto odpala prawidłowo, nie kopci, nie przerywa, silnik pracuje równo. Sam się nie podejmę, bo nie mam odwagi grzebać przy wtryskach. Domyślam się, że dla kogoś kto robi to na co dzień taka podmiana wtrysków to banał, chociaż filmy na YT nakręcone przy okazji zapieczonych wtrysków mówią coś innego. Będę miał wkrótce auto zastępcze, więc oddam swoje w miejsce gdzie mam nadzieję poważnie podejdą do tematu.
Zrób logi ciśnienia na railu. Staraj się jak najczęściej wywołać ten objaw.Nie, to nie to - stuki i przerywanie występują tylko w pewnym zakresie obrotów, na oko gdzieś między 2-3 rpm. I tylko przy dodawaniu gazu.
Ja dziś chciałem przekodować wtryskiwacze (co się nie udało w MES), ponieważ się nie zgadzają kody, a przed tym zrobiłem logi. Korekty szaleją, start jest od zimnego silnika, wyjazd na autostradę, ale że w mocnym deszczu to pełny gaz był tylko na krótko. Mniej więcej przed połową silnik był już rozgrzany. Jest źle?
[edit]
teraz zauważyłem, że jesteśmy w dziale 159 a logi są z GT, ale może to nie problem.
No ja osobiście potem ładuję plik csv do MES-a, odznaczam co mnie nie interesuje w danym momencie i wykres pokazuje np same wtryski.
A w kwestii zakodowania to 3 razy próbowałem wpisywać nowe kody, po pierwszym jako że MES nie ma ( a przynajmniej nie widziałem) dodatkowo zrzuciłem klemy na pół godziny żeby zresetować ustawienia, co i tak nic nie dało - ciągle pokazuje stary układ zakodowania wtryskiwaczy. AlfaOBD z telefonu znowu zameldowała, że tylko ELM obsłuży, więc dziś spróbuję kabelek pod telefon podłączyć przez OTG. Chyba że jeszcze jakiś inny pewny sposób, który ja jako laik mógłbym wykorzystać.