maciek 2
Użytkownik
a muszę kodować go? korekta na nim bez kodowania jest najlepsza miesci się +/-0,6.inne troche gorsze są podejrzewam że to wina paliwa.bo zalałem lewe i pół baku pojezdziłem i wtrysk padł
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Taka sytuacja:
Pokaż załącznik 236338
Na 4tym wtrysku to maksymalna wartość jaką uzyskuję. Jadąc 120-140km/h korekta lata między 1.5-2.2
Na jałowym biegu i rozgrzanym silniku wszystkie korekty są poniżej 1.
Na 4tym wtrysku jest poniżej 0.8
Jedynie jak jadę to wzrasta korekta na 4tym. Ale nigdy do 3-ech nie doszła.
I teraz pytania:
1) Podejrzewam 4ty wtrysk. Rozumiem, że jego kompensuje 1szy. Mam rację?
2) Czy to 4ty czy pierwszy?
3) Ruszać to czy zostawić w spokoju? Auto pracuje normalnie. Nie ma szarpania ani nierównej pracy.
Wygląda na to, że pierwszy wtryskiwacz leje (korekta na nim jest najwyższa, czwarty go kompensuje). Jeśli w czasie jazdy zwykle tak właśnie wyglądają korekty, to ja bym się tym zainteresował.Taka sytuacja:
Pokaż załącznik 236338
Na 4tym wtrysku to maksymalna wartość jaką uzyskuję. Jadąc 120-140km/h korekta lata między 1.5-2.2
Na jałowym biegu i rozgrzanym silniku wszystkie korekty są poniżej 1.
Na 4tym wtrysku jest poniżej 0.8
Jedynie jak jadę to wzrasta korekta na 4tym. Ale nigdy do 3-ech nie doszła.
I teraz pytania:
1) Podejrzewam 4ty wtrysk. Rozumiem, że jego kompensuje 1szy. Mam rację?
2) Czy to 4ty czy pierwszy?
3) Ruszać to czy zostawić w spokoju? Auto pracuje normalnie. Nie ma szarpania ani nierównej pracy.
Ale najwyższą korektę ma wtryskiwacz na cylindrze IV - przynajmniej tak się wyświetla na moim monitorze ;-) Ja mam u siebie podobnie, czyli sporą korektę dodatnią podczas przyspieszania na czwartym garze. Co ciekawe, ta wysoka korekta pojawia się po przekroczeniu temperatury 70 stopni.Wygląda na to, że pierwszy wtryskiwacz leje (korekta na nim jest najwyższa, czwarty go kompensuje). Jeśli w czasie jazdy zwykle tak właśnie wyglądają korekty, to ja bym się tym zainteresował.
Ja mam u siebie podobnie, czyli sporą korektę dodatnią podczas przyspieszania na czwartym garze. Co ciekawe, ta wysoka korekta pojawia się po przekroczeniu temperatury 70 stopni.
Dolewam olej 2T w zalecanych proporcjach od dawna, ale bez żadnego, pozytywnego rezultatu.