[159] Korekty wtrysków

Sprawdź jeszcze podczas jazdy ... Jazda prawdę Ci powie
Adam

W jaki sposob sie sprawdza podczas jazdy? Rozpedza sie , utrzymuje sie jakies obroty?

Przyspieszasz z pedałem gazu wciśniętym w 1/3 skoku. Przy mocniejszym depnięciu sterownik nie przelicza korekt. Najlepiej zaznaczyć w parametrach wszystkie wtryskiwacze oraz obroty i przejść do zakładki "Wykres" i zlogować podczas spokojnej jazdy. Jaki soft używasz? U mnie na wolnych jest ok, podczas jazdy wychodzą cyrki. Zatem przy okazji pytanie, przy jakich korektach zachodzi ryzyko dziury w tłoku? Ktoś w ogóle miał taką sytuację?

Przyspieszasz z pedałem gazu wciśniętym w 1/3 skoku
Lub wbijasz 3. bieg i jedziesz ze stałymi 2500 obr/m. W międzyczasie lekko zaciągasz ręczny. Korekty nie powinny się bardzo rozjeżdżać.

super, dziekuje bardzo Magil - tak zrobie
a same wtryski rozumiem sa wciskane a nie wkrecane tak?

5800624for.jpg
możliwe że przyczyną takich plam przy 3 i 4 wtrysku będą podkładki? czy szukać nieszczelności przy przewodach?

Jak puszczają podkładki to zazwyczaj jest taka czarna " smoła" wyczyść to dokładnie i zobacz. Mi to wygląda na rope

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkich mam takie korekty na wolnych obrotach 2.4 JTDM co możecie mi o nich powiedzieć ;)

1 -1.15
2 +1,54
3 -0,08
4 -0,37
5 +0,10

Mam poregeneracyjny wtrysk i zastanawiam się czy nie podmienić za nr 5. Czy korekta na 5 może wynikać z sumy minusów na wcześniejszych czy to nie działa w tą stronę? Jest sens podmienić czy niech czeka na "lepsze czasy"?
431.jpg

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkich mam takie korekty na wolnych obrotach 2.4 JTDM co możecie mi o nich powiedzieć ;)

1 -1.15
2 +1,54
3 -0,08
4 -0,37
5 +0,10

Powiedzieć to nic ale napisać cokolwiek można ;) Mało, bo warunków pomiaru nie znamy.
Teoretycznie drugi wtrysk ma problem. Warto go poobserwować. Tyle można wywnioskować po załączonych cyferkach. Lepiej zamieścić plik z danymi w csv.

Amortyzatory
Powrót