Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Dziś sprawdziłem w korekty po przejechaniu prawie dwóch baków paliwa z t2 i na ciepłym silniku i okazało sie że 3 wtrysk najbardziej odbiega od reszty i wynosi 1.23 a poprzednio był najlepszy i wynosił 0.6 i był nim trzeci cylinder. Poprzednio najgorszym był 1 cyl. i wynosił 2.53 a teraz jest bliski 0. Tak wiec zamówiłem nowy rozpylacz i wymienie na 3 cyl i zobaczymy
Albo mam gówniany monitor, albo ślepnę na starość. Wklej logi w csv, bo z wykresu nie jestem w stanie odczytać wszystkich wartości.moze i nie w temacie 156 ale chciałem poradzic sie odnosnie korekt
co o tym sądzicie
ktos cos podpowie?pliczek w załączniku
Sprawdzisz jak zachowują się wtryskiwacze pod dużym obciążeniem.Czy możecie mi pokrótce wyjaśnić o co chodzi z tym zaciąganiem ręcznego przy okazji logowania korekt? Co się wtedy dzieje, a właściwie co powinno się dziać?
Winnym w tym przypadku będzie raczej EGR.Zauważyłem tylko jedną rzecz, nie wiem czy to będzie miało związek - gdy temperatury na zew. przekraczają 14 stopni, podczas przyspieszania z lekką nogą dają się odczuć poszarpywania w zakresie 1400-1800 obr. Czuć to zwłaszcza na 2 i 3 biegu. Czytałem że może to być właśnie wina wtrysków, ewentualnie zapieczonych kierownic turbiny.