[159] Korekty wtrysków

a trzeba tankowac do pelna??Jezeli tankuje np.pol baku to wtedy dodaje 100-150 ml tak??Rozumiem, ze zaszkodzic nie zaszkodzi ten olej czyli mozna go zalac profilaktycznie??

Tak, proporcja jest okej - pytaj o szczególy w stosownym temacie, bo zaraz będzie od kogoś zjebka :)

Czarny - pierwsza strona tematu, do którego link wkleiłem :)
Nie trzeba tankować do pełna, najważniejsze aby zachować proporcje, tj. nie przelać.
Ja na przykład już 2 baki jadę bez 2T, aby sprawdzić efekt odwyku ;)

@sdero, nadworny Analizatorze :D Pozaglądasz? Dodam, że przykładając stetoskop do 1-szego i do 5-tego słychać takie jakby "brzęczenie", przykładając do trzech pozostałych brak tego odgłosu... Od czego zacząć psucie auta?

Dobrze jest :)
Nie mam pojęcia co to za brzęczenie...

Dodano po 15 minutes:

@sdero, to i ja bym prosił o rzucenie okiem na moje logi, jeśli można.
2 logi robione przy temp ok 50st i 2 przy 90st.

Czwarty cylinder coś niedomaga
Masz wirówki ?

Dodano po 2 minutes:

Nie trzeba tankować do pełna, najważniejsze aby zachować proporcje, tj. nie przelać.

Ja niechcący chlusnąłem z 300 ml. na pół baku.
Silnik chodził jakby był zawieszony na gumie do żucia :)
Dolałem do pełna i problem zniknął.

Ostatnia edycja:
Nie mam klap wirowych, TomekKrk je usunął razem z EGR-em.
Od czego mógłby jeszcze niedomagać?

Ostatnia edycja:
2 tygodnie temu sprawdzałem korekty na zimnym( niestety nie zrobiłem logów), to miałem tylko 3 cylinder na +1,3, a reszta była na - ale nie przekraczały -1,0, było to sprawdzane na ropie Orlen Verva.
Te logi robiłem na prawie pełnym baku Statoil Gold, czyżby aż taka mogła być różnica na obydwu ropach?

Jutro jadę zatankować, to kupię Orlenowskie 2T, chyba że uda mi się gdzieś znaleść LM

Wygrzebałem w archiwum stare korekty, przed 2T:
1. +0,2
2. -0,6
3. +0,9
4. +0,3
5. -0,8

Zaczęty drugi bak na 2T LM:
1. +0,3
2. -0,96
3. +0,4
4. +0,7
5. -0,5

Korekty w pierwszych 60s po odpaleniu zimnego silnika, wolne obroty:
READ PARAMETERS:
Inj. Correction Cyl. 1: -2,45 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 2: 0,69 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 3: 0,94 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 4: 0,81 mm³/i

Korekty po 15km jazdy, temp 90st,wolne obroty:
READ PARAMETERS:
Inj. Correction Cyl. 1: -0,67 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 2: 0,05 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 3: -0,02 mm³/i
Inj. Correction Cyl. 4: 0,60 mm³/i

BP Ultimate + 250ml Orlen czerwony 2T.
Pierwszy bak w trakcie.

Ostatnia edycja:
@sdero, jakbyś mógł to zerknij na moje logi, po zrobieniu ok. 250km na paliwie z 2T.
Niestety nie mogłem znaleźć u mnie Orlenu i jedyne co było to ORGANIKA 2T półsyntetyk( za to tania bo za 13zł), w domu sprawdziłem jej parametry i niestety ma temp. zapł. 100st.
Mogę spokojnie wyjeździć do końca butelkę tego oleju czy lepiej go odstawić i poszukać Orlenu 2T?

Pokaż załącznik Logi2T.rar

Ostatnia edycja:
Pomoze ktos z diagnoza wtryskow?

Silnik zimny, dopiero po odpaleniu.

AR 159 J.9 JTDM 150KM

attachment.php

Załączniki

• corel.jpg
    corel.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 485
Panowie, czym odczytujecie korekty? Bo szukam właśnie appki, która się podłączy dosilnika i poda. Te z chomika nie chcą się podłączyć (ecu scany ) :(

skąd go pozyskać w działającej wersji? coś słabo mi idzie googlowanie :( Zadziała z 2.4 pochodzenia z alfa ale założonym w Fiacie Croma?

Ostatnia edycja:
Tak, połączysz się bez problemu, co do pozyskania, to wskazówkę Ci wysłałem na PW

Amortyzatory
Powrót