M
marszal
Guest
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia jego stanu bez wyjmowania go ? Bo o ile wiem to w Cromie 2,4Jtdm zdjęcie kolektora wiąże się z wyjęciem silnika ...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mozna zawsze sprawdzic kompresje...
Było wielokrotnie pisane w tym wątku, ale łatwiej ponawiać te same pytania? Rozumiem że powyżej sekundy 659 na wykresie masz na wolnych obrotach (wcześniej pewnie jazda albo przegazowywanie?).Jak tam moje korekty ?
cyl1 min -0,89 max 0,65
cyl2 min -0,07 max 1,33
cyl3 min -1,23 max 0,08
cyl4 min -0,46 max 1,20
cyl5 min -1,47 max 0,36
Wedlug mnie cos jest nie tak tylko niech mnie ktos oswieci.
temp silnika 90 st
Skoro wywaliles klapy, no to moga byc wtryski... Przynajmniej jedna przyczyne wyeliminowales![]()
Kolego, jeżeli zczytujesz korekty FES-em to pod obciążeniem rozdzielczość tego programu jest tak marna że te Twoje dane to sobie możesz w buty wsadzić, na biegu jałowym jeszcze można coś powiedzieć,Nikt nie doradzi?
Jeszcze jedno, przeczytałem cały temat i w 3/4 tematu jest napisane jeśli korekta jest na plus to wtrysk leje, a potem ktoś pisał na odwrót, że jeśli jest na plusie to wtrysk nie daje odpowiedniej dawki. Jak to z tym jest w końcu?
No i to jest konkretna odpowiedźDzięki!
Także na pierwszy rzut idzie końcówka wtryskiwacza na cylindrze 1 i czyszczenie Ligui Molly.
Z autem nic się nie dzieje, poza tym że spalanie trochę większe i czasami przy odpalaniu puści lekkiego bąka, ale naprawdę leciutkiego i też nie ma reguły, no i przy pełnym gazie powyżej 3,5 tys zakopci
. Ale próba przelewowa powie mi w jakim stanie jest góra wtryskiwacza a nie dół.
Filtr paliwa praktycznie nowy, i mam zamiar zakupić Liqui Molly Diesel Spulung.
- - - Updated - - -
No i jeszcze kwestia tego, że nie mam za bardzo czasu na dłubanie przy aucie (niestety praca), teraz będę miał tydzień wolnego i chcę go wykorzystać, aby auto doprowadzić do porządku.
Skoro korekta na minusie oznacza że wtrysk leje to najgorszy jest cylinder 1 i tam chcę zmienić końcówkę. Z lektury wątku, często wymiana jednej końcówki wyrównuje korekty na pozostałych cylindrach.
U mnie ewidentnie komputer kompensuje dawkę z 1 cylindra na 5 cylindrze.