B
BURATINO
Guest
A co Ty chcesz od tych korekt ?Wtrysk1- 0,22
Wtrysk2- 0,1
Wtrysk3- -0,35
Wtrysk4- 0,03
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A co Ty chcesz od tych korekt ?Wtrysk1- 0,22
Wtrysk2- 0,1
Wtrysk3- -0,35
Wtrysk4- 0,03
A co Ty chcesz od tych korekt ?
Chyba coś nie czytacie ze zrozumieniem. Wartości które podał tym razem Mareczek to historia -zaraz po założeniu wtrysków, ale te wcześniej podane są wartościami aktualnymi i tu niestey jest ok 1 na trzecim cylindrze.
Mareczek: sprawdzałeś coś z rzeczy które wczoraj Ci napisałem (post 329)?
No to jezeli teraz aktualnymi korektami sa tamte,no to widac ze 3 rozjezdza sie,wiec byc moze regeneracja w Italii udala sie ale nie do konca.I tu wlasnie sie klania regeneracja przy uzyciu III-fazy.Bo rozebrac,wymyc w myjce ultradzwiekowej,zlozyc i jakos tam wyregulowac...to zrobia w wiekszosci firm ale nie kazda ma narzedzia do regulacji III-fazy.I caly cyrk polega na tym ze dolaczaja Ci kwitek z testow wtryskow na EPS-200 i jest miodzio ale tylko w tej maszynce.Po wrzuceniu do auta wylazi chlam.Przerobilem to 2 razy
Przy porzedniej Alfie po regeneracji wszystkich 5 wtryskow,aby bylo TiP ToP,po wrzuceniu do auta 2 nie trzymaly parametrow.Po reklamacji...praktycznie po wrzuceniu do auta i odpaleniu 1 nie trzymal parametrow.Troche bardziej przylozyli sie do roboty.Ale niestety,brak odpowiednich narzedzi uniemozliwia prawidlowe wyregulowanie tych wtryskow
Chej panowie. Wydaje mi sie ze problem kolegi nie lezy po stronie wtryskow a wlasnie bledow czujnila polozenia walu. Przechodzilem ten problem w Stilo JTD i problem byl losowy ale jak czujnik wywali blad to auto nie odpali lub zgasnie. Koszt czujnika w JTD 8V nie byl jakis powalajacy wiec sugeruje jednak wymienic. Aha i u mnie ASO tez nie potrafilo tej usterki zdiagnozowac
Ja tez jestem po rozmowie telefonicznej z fachowcem z serwisu stwierdził że korekty mam ok...tolerancja jest od -2do2 tak stwierdził...?
co jest prawda ?Korekcje rzedu -2+2 ?
- - - Updated - - -
Prawda to jest to ze opisywane auto ma wiecej problemow z osprzetem ktore powinny sukcesywnie byc usuwane i wtedy wyjdzie o co kaman...![]()