[159] Korekty wtrysków

...zrobilem reset ustawień samoregulujących ale aku nie odłączałęm bo czasmi lubią sie dziac cuda a nie będę kusił losu...spalanie wróciło do normy 8,5-9 l/100km po mieście...więc juz nie wiem czy jest dobrze czy nie?? silnik 2,4 powienien chyba wiecej palić? ale pracuje równo na zimnym silinku czasami sie zadławi przy pierwszym zapaleniu ale jest oki...narazie już nic nie grzebie...

Nie wiem po jakim mieście pomykasz, jakie odcinki pokonujesz, jakim stylem i jakie masz gumowe obuwie dla swojej 159, ale 9/100 to bardzo ładny wynik jak na 2,4 :)

...kraków...225/50/17 tak do 7km...też mi się wydaje że coś za mało pokazuje komp. ale już jestem w trakcie rzeczywistego sprawdzania spalania...zatankowałem do pełna...pojezdzę tak ok.300km i sprawdzę jak to się ma do komputera.

...kraków...225/50/17 tak do 7km...też mi się wydaje że coś za mało pokazuje komp. ale już jestem w trakcie rzeczywistego sprawdzania spalania...zatankowałem do pełna...pojezdzę tak ok.300km i sprawdzę jak to się ma do komputera.

eee, to byłby chyba pierwszy przypadek :D

Ja jeżdżę codziennie z sołtysowskiej na bora - komorowskiego (plus wypady do centrum etc.), tylko mam 235/40/19. Jeśli jeżdżę dynamicznie, to i 11/12 pęka, przy emeryckiej (ale takiej naprawdę...) 9-9.5. Ostatnio z KTW-KRK jadąc w nocy A4 wyszło mi 7.6l/100km, ale to zupełnie inna bajka.

Obserwuj i daj znać. Powodzenia.

Panowie, czy 550 zł za regeneracje wtryskiwacza + ewentualna wymiana zaworka 180 zł jest w ogóle opłacalne ?
Takie ceny obowiazuja w Turbo tec z Jaworzna , firma udziela 2 letniej gwarancji.

Dzwoniłem do Nich to powiedziano mi max 600z*ł za regeneracje wtrysku kompletną czyli to co trzeba to wymieniają ale zrezygnowałem bo załatwiłem taniej nowe:)Dziś założyłem w serwisie zobaczymy jak będzie z odpalaniem jutro rano test oby było ok:)

Ja jeżdżę codziennie z sołtysowskiej na bora - komorowskiego (plus wypady do centrum etc.),

Na takich bucikach powinienem cię widzieć, a widać jakoś mało jeździsz, że przemykając codziennie w okilicach mojej hacjendy ja Cię jeszcze nie zauważyłem ;)
Sorry za OT.

@sdero, jako autor tematu pozwalam offtopowac :D

tak jak pisalem, w tygodniu codziennie trasa jak powyzej (tylko ze wyjazd do pracy kolo 7, powrot przed 16) plus dosyc czesto kierunek centrum w pozniejszych porach.

P.S. Caly dzien w oknie spedzasz szukajac AR na drodze? :P (zarcik taki)

Do Prymie...nie myślisz o wgraniu wirusa? byłem ostatnio w v-tech i od tego silnika "chipowanie na śniadanie" powiedzieli mi 1045zł...zastanawiam się nad tym zabiegiem...co myslisz o tej firmie? w mojej firmie robili chipy ale w ciągnikach siodłowych głównie pod kątem zmniejszenia zużycia paliwa...

Nowe wtryski założone koszt z montażem na serwisie 1500zł:) Odpalanie jak narazie ok zobaczymy jak będzie dalej:)Powiedzcie mi jakie macie spalanie w mieście 1.9 jtdm 120...???Ja mam ok 7.5-8 litrów przy jeździe bez szaleństw...

Do Prymie...nie myślisz o wgraniu wirusa?

Tomgcio, spojrz na podpis. Ja juz go mam. ;)

Co do V-techu, to byla firma obok Goduli ktora bralem pod uwage, kiedy chcialem zmieniac soft u siebie. Godula odpadl jakos samoistnie, a V-tech zostal mi odradzony. W koncu wyladowalem z polecenia u Aligatora...[ www.dynosoft.pl ] Swojego zdania nt V-tech'u nie mam. Oprocz milej wymiany maili nie mialem z nimi stycznosci.

Tutaj lub na alfaclub.pl duzo bylo pisane na temat tunerow, poszperaj. Zawsze warto co nieco przeczytac i przemyslec sprawe.

Ostatnia edycja:
@sdero, jako autor tematu pozwalam offtopowac :D

tak jak pisalem, w tygodniu codziennie trasa jak powyzej (tylko ze wyjazd do pracy kolo 7, powrot przed 16) plus dosyc czesto kierunek centrum w pozniejszych porach.

P.S. Caly dzien w oknie spedzasz szukajac AR na drodze? :P (zarcik taki)

To ja mam styczną ale przeciwną trasę w stronę M1 ale po 7. i powrotną po 16. Więc się pewno mijamy.
A w stronę centrum to tylko jak idę do Akwarium na piwo lub rekreacyjnie sobie biegam (Łąki NH).
Biegam w stronę centrum, bo bliżej do szpitala jakby mnie trzeba było ratować :D).

Odp. P.S. Tak, wolę wypatrywać AR na drodze niż oglądać polityków w TV :D

Nowe wtryski założone koszt z montażem na serwisie 1500zł:) Odpalanie jak narazie ok zobaczymy jak będzie dalej:)Powiedzcie mi jakie macie spalanie w mieście 1.9 jtdm 120...???Ja mam ok 7.5-8 litrów przy jeździe bez szaleństw...
Spalanie w miescie 7.5l.
Ile wtryskiwaczy miałes do wymiany ?

Przepraszam że się wtrącam ale czy ktoś z Was orientuje się czy w eLearnie są podane prawidłowe korekty wtrysków? Jeśli tak to gdzie?

ja mam 16V i spalanie na poziomie 7-8 l po miescie w sezonie letnim,zima nawet mialem 12 l(wedlug komputera) przy krotkich odcinkach bez szalenstw,raczej spokojnie,czasami sobie pocisne ale bardzo rzadziutko.

Mi w mieście ciężko wyjść poza 7 l. Muszę wyjątkowo deptać. Na ogół mam w granicach 6,5l przy normalnej, nie emeryckiej jeździe. Jak jadę "na kapelusznika", to w 5,5 się mieszczę. Różnica mas pojazdów ? Te 100kg taką różnicę by robiło ?

Mi w mieście ciężko wyjść poza 7 l. Muszę wyjątkowo deptać. Na ogół mam w granicach 6,5l przy normalnej, nie emeryckiej jeździe. Jak jadę "na kapelusznika", to w 5,5 się mieszczę. Różnica mas pojazdów ? Te 100kg taką różnicę by robiło ?
Witam
ile waży 147 ?
pozdrawiam

Może zrobimy jakiś test???bo komputer może często przekłamywać...ma ktoś jakieś propozycje?

- - - Updated - - -

Ja mam masę w dowodzie wpisaną 1525kg więc różnica z 147 jest:)W Leonie 1.9Tdi 130 seria po chip 170 koni Alumki 19' 225/35 miałem spalanie średnie 7litrów i powiem że czasami pociskałem ostro ale masa znowu inna niż tutaj:)Nie wiem muszę to sprawdzić w sumie mam autko niedawno więc zrobię parę testów i napiszę:)

Amortyzatory
Powrót