stuntmachine
Użytkownik
Ładne korekty. Nie ma dramatu. Ciezko pali bo wolno kręci. Wsadz rozrusznik z 2.4 jeśli aku masz dobre
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Po czym wnioskujesz ze wolno kreci?Ładne korekty. Nie ma dramatu. Ciezko pali bo wolno kręci. Wsadz rozrusznik z 2.4 jeśli aku masz dobre
Witam
Co może być przyczyną takich korekt wtrysków?
Silnik na wolnych nie równo pracuje.
Sprawdź ustawienie drugiego walka rozrządu, to że sprawdziłeś rozrząd nie znaczy że walki nie są przestawione względem siebieA u mnie ostatnio po wymianie hydropopychaczy i usunieciu klap wirowych zrobił się kibel w silniku:
Korekty:
-5
+5
+5
-5
Silnik kopci, ciężko się wkreca, rozrząd sprawdzony, dolot powietrza sprawdzony, na kolektor ssący psikane plamami itp by sprawdzić szczelność, wtryski podmieniane, kodowane, kombinowane i dalej lipa. Może ktoś coś miał podobnego? Pierwszy raz mam taka akcję gdzie totalnie silnik się rozjechał![]()
Trochę dziwne że korekta poszła z +3.8 na -2. Bardzo duże różnice. Zalej do baku preparat liqui moly do czyszczenia układu wtryskowego. U mnie korekty ładnie się wyrównały dzięki temu. Taka srebrno czerwona puszka. Ja zalałem na pół zbiornika paliwa.

Skoro auto nie trzymało serii to silnik musi być w nienajlepszym stanie skoro w pełni sprawna jednostka wypluwa trochę ponad katalog. A co do korekt to najlepszym testem byłoby wyciągnięcie wtryskiwaczy i sprawdzenie ich na maszynie w celu potwierdzenia lub wykluczenia zużycia jako że powodów tak dużych rozjazdów może być multum.
1.9 nie trzymają serii?Widać, że nie bardzo masz pojęcie co piszesz bo te jednostki praktycznie w 100% nie trzymają serii
1.9 nie trzymają serii?
Mea culpa. Nie wiedzieć czemu wkręciło mi się że poprzedni post był o 1.9. Z 2.4 jest rzeczywiście jak mówisz. Kajam się.Te, a o jakim motorze była mowa? Udajesz tylko takiego czy co?
Cześć. Pokaż załącznik 280511
Co może być przyczyną takich wyników? Dodam, że pod większym obciążeniem korekty na pierwszym wtrysku dochodziły do -5, a na czwartym do +6. Niestety mam tylko to zdjęcie.
O aucie:
2.4JTDm 210KM
Ktoś kiedyś robił chip, bo auto ponoć nie trzymało już w stu procentach serii - efekt seryjne 210KM i 400nm. Pytanie jak ta mapa została zrobiona i czy może mieć wpływ na takie korekty.
Brak klapek, EGR, DPF jest, był czyszczony 8000 km temu
DPF wypala się średnio co 130KM! (średnia z ostatnich 5 wypaleń)
Jest gdzieś niewielka nieszczelność w wydechu, na dniach się tym zajmę.