[159] Korekty wtrysków

witam kupiłem ostatnio dwa używane wtryski...mechanik który je zakładał powiedział że wpisał kod wtryskiwaczy do centralki...mam pytanie czy FiatEcuScan z kabelkiem do obd2 mogę sprawdzić czy kod który wpisał w centralke jest taki sam jak kod wtryskiwaczy? pytam bo spalanie od momentu zmiany wtryskiwaczy wzrosło...cykl miejski był 8,2-8,5l/km a obecnie jest 10,2-10,6l/km co jeszcze warto zrobić przez fesa zeby mieć pewność że jest wszystko w porządku?

witam kupiłem ostatnio dwa używane wtryski...mechanik który je zakładał powiedział że wpisał kod wtryskiwaczy do centralki...mam pytanie czy FiatEcuScan z kabelkiem do obd2 mogę sprawdzić czy kod który wpisał w centralke jest taki sam jak kod wtryskiwaczy?
Mozna sprawdzic.
Co do wzrostu zuzycia paliwa...jaka masz pewnosc ze uzywki ktore wrzuciles do auta sa w pelni sprawne...Sprawdziles je przed montazem???:confused:

- - - Updated - - -

Ale znalazłem takie: http://allegro.pl/rozpylacz-koncowka...491368016.html
Są sporo tańsze, ale nie mam pojęcia czy pasują i są warte kupna.
Skoro ma byc jeszcze taniej...To moze lepiej poprostu wykrecic stare koncowki,kupic jakis plyn do czyszczenia kominkow,szczoteczke,a zapieczone otworki w rozpylaczu przetkac igla:P

witam kupiłem ostatnio dwa używane wtryski...mechanik który je zakładał powiedział że wpisał kod wtryskiwaczy do centralki...mam pytanie czy FiatEcuScan z kabelkiem do obd2 mogę sprawdzić czy kod który wpisał w centralke jest taki sam jak kod wtryskiwaczy? pytam bo spalanie od momentu zmiany wtryskiwaczy wzrosło...cykl miejski był 8,2-8,5l/km a obecnie jest 10,2-10,6l/km co jeszcze warto zrobić przez fesa zeby mieć pewność że jest wszystko w porządku?
No jak spalanie wzrosło no to raczej samo przezsie ze wtryski kaput,
Tyle ze jeszcze jedno pytanko, cykl miejski 8,2-8,5 no mnie sie jeszcze po mieście nie udało takiego wyniku zrobic, czy ktoś poza tobą moze sie pochwalić takim spalanie, w mieście ?
pozdrowionka

Ostatnia edycja:

Zamienil stryjek siekierke,na kijek:cool:

...no może tylko że na tych obecnych wtryskach silnik pracuje równo i nie mam problemu z odpaleniem zimnego silnika...więc jeszcze raz pytam czy fesem sprawdze czy kody z wtryskiwaczy są poprawnie wpisane do centralki?

Czy taka oferta serwisu regenerujacego wtryski jest opłacalna ?
W odpowiedzi na przesłane przez Pana zapytanie, chcę poinformować, że możemy zaproponować Panu naprawę wtryskiwaczy w cenie:BOSCH*** - 450 zł netto + VAT / sztuka (cena obejmująca wymianę końcówki)

*** Jeżeli w przypadku wtryskiwacza produkcji Bosch zajdzie konieczność wymiany zaworka – do ceny naprawy podstawowej (450 zł netto + VAT) dochodzi koszt zaworka, tj. 150 zł netto + VAT. W takiej sytuacji całościowy koszt naprawy 1 sztuki wtryskiwacza wynosi 600 zł netto + VAT

Wymontowane wtryskiwacze należy dostarczyć do naszej Firmy w dogodny dla Pana sposób.

W procesie naprawy pierwszym etapem jest przetestowanie wtryskiwaczy, mające na celu potwierdzenie ich faktycznego stanu technicznego. Na podstawie wyników testów dysponujemy informacjami, które wtryskiwacze są faktycznie uszkodzone.

W sytuacji kiedy zdecyduje się Pan na ich naprawę, test wtryskiwaczy przeznaczonych do naprawy jest bezpłatny.

Po przeprowadzonym procesie naprawy, wtryskiwacze ponownie przechodzą testy obciążeniowe, mające na celu sprawdzenie ich poprawnej pracy. Wraz z naprawionymi wtryskiwaczami otrzymuje Pan wydruk z testów jako potwierdzenie skuteczności przeprowadzonej naprawy.

Proces naprawy przeprowadzany jest w ciągu jednego dnia roboczego, od momentu zdecydowania się przez Pana na taką usługę. Na wszystkie świadczone przez nas usługi i produkty udzielamy pisemnej, 2 letniej gwarancji bez limitu kilometrów.

Tyle ze jeszcze jedno pytanko, cykl miejski 8,2-8,5 no mnie sie jeszcze po mieście nie udało takiego wyniku zrobic, czy ktoś poza tobą moze sie pochwalić takim spalanie, w mieście ?
pozdrowionka

ja mam teraz spalanie w granicy 8.5 l w cyklu miejskim.Dodam ze bardzo rzadko odpalam auto a jezeli juz to robie krotkeie dystanse-rzedu 2-3 km.W zimie mialem nawet spalanie 12 l.Na trasie najnizsze spalanie jakie zanotowalem to 5.5 l.Pozdrawiam

właśnie zastanawia mnie fakt że w mieście spalnie miałem 8,2-8,5 troche mało mi się wydaje jak na tę pojemność i wagę...założone wtryskiwacze sprawdzone i pewne...tylko do mechanika nie mam 100%pewności że zrobił to tak jak powinien...może ktoś odpowiedzieć na moje pytanie czy można sprawdzić fesem czy kody z wtryskiwaczy zgadzają się z tymi w centralce...czy muszę jechać do serwisu???

218.jpg
219.jpg

Silnik parametry i tu mozes spr nr a w aktualizacjach w razie potrzeby zaktualizowac:-)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Kolego niezmiernie Ci dziękuję za konkretną odpowiedz bo na forum to tylko potrafią drwić z innych jak ktoś chce coś samemu sprawdzić i żadnej konkretnej odp....kłócą się o pierdoły gubiąc wątki temtów...dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam:)

lepiej poprostu wykrecic stare koncowki,kupic jakis plyn do czyszczenia kominkow,szczoteczke,a zapieczone otworki w rozpylaczu przetkac igla:P
Akurat nie chodzi mi o to żeby było jak najtaniej. W fota wypieli się na mnie i mi końcówki nie sprzedadzą, sam nie wiem czego, więc szukam alternatywy i to na razie jedyna jaka znalazłem.

Akurat nie chodzi mi o to żeby było jak najtaniej. W fota wypieli się na mnie i mi końcówki nie sprzedadzą, sam nie wiem czego, więc szukam alternatywy i to na razie jedyna jaka znalazłem.

Wybierają sobie klientów ?
Sprawdź inne hurtownie.

- - - Updated - - -

bo na forum to tylko potrafią drwić z innych jak ktoś chce coś samemu sprawdzić i żadnej konkretnej odp

Przepraszam za OT.
Gdzie to kolegę tak sponiewierali, że takie zdanie ma o forumowiczach ?

Nie wiem czy wybierają. Człowiek, właściwie dwóch, powiedzieli mi ze tylko wytryski mają do sprzedania

Mozna sprawdzic
Wystarczylo dokladnie przeczytac pierwsza linijke...gdzie tu drwina???
Moja na 19 w miescie smali 10 bez problemu

Ostatnia edycja:
Wystarczylo dokladnie przeczytac pierwsza linijke...gdzie tu drwina???
Moja na 19 w miescie smali 10 bez problemu

...tak mój błąd nie przeczytałem dokładnie Twojej odpowiedzi...sorki...skoro po mieście Tobie pali spokojnie 10l/100km ot to chyba ten typ tak ma...ale jeszcze sprawdzę dokładnie te kody,odłącze na 20min. akumulator no i może zrobie reset F7 tych samoregulujących się ustawień...no i muszę troche pojezdzić żeby się wszystko zgrało bo od wymiany wtrysków zrobiłem może 200km...

Dziś odebrałem Wtryski Komplet:) W poniedziałek montaż w serwisie i napisze czy pomogło mam nadzieję że tak:)

Panowie, czy 550 zł za regeneracje wtryskiwacza + ewentualna wymiana zaworka 180 zł jest w ogóle opłacalne ?
Takie ceny obowiazuja w Turbo tec z Jaworzna , firma udziela 2 letniej gwarancji.

...zrobilem reset ustawień samoregulujących ale aku nie odłączałęm bo czasmi lubią sie dziac cuda a nie będę kusił losu...spalanie wróciło do normy 8,5-9 l/100km po mieście...więc juz nie wiem czy jest dobrze czy nie?? silnik 2,4 powienien chyba wiecej palić? ale pracuje równo na zimnym silinku czasami sie zadławi przy pierwszym zapaleniu ale jest oki...narazie już nic nie grzebie...

Amortyzatory
Powrót