dawid221
Nowy
- Auto
- Były 2x 156 1.9 8v 2003r i 1.9 16v 2004r Są 2x 159 1.9 16v 190km 2007r i 1.9 8v 120km 2009r
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
coś duże masz te obroty 802
któryś z 2ch bym obstawiął że ten + ale puki nie wyjmiesz i niesprawdzisz to się nie dowiesz
A jakie w 2.4 sa normalnie bo ja mam takie od zawsze tylko weś pod uwagę że mam automatMiałeś już grzebane w sofcie być może ktoś to ruszał, przerabialem już kilka 2,4 i jest jak pisze
I jak tu ktoś ma później nie walczyć z serwisem wtryskiwaczy jak przyjedzie do ciebie powiesz po zczytaniu mesem że lipa do wyrzucenia wtryski, sprawdzą na maszyni na kilkaset barów w warunkach gdzie nie wiadomo czy pompa CR tyle wyrabia elektronikę dawki ktoś wróci do ciebie że dobre pokarze wydruki ty go odeślesz że po co im maszyna do wtrysków za kilkaset tyś skoro ty na hamowni lepiej sprawdzisz, Prosze cię załurz temat na forum CR z tym opisem ciekaw jestem co napiszą tak z ciekawości podrzuć link do tematu jak załorzysz. To tak jak byś szcelność głowicy na hamowni sprawdzał lub kompresje na poszcególnych cylindrach, a co do mocy silników to i w F1 czasem inrzynierowie musza mieć trochę szceścia żeby zbudować konkurecyjną jednostkę.
Dziękuję za screena [MENTION=25095]magil[/MENTION], może teraz komuś się coś wyjaśni
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Skąd pomysł sprawdzania wtryskiwaczy na hamowni?Hamownia nie słurzy i nigdy nie słurzyła do diagnostyki wtryskiwaczy a to że komuś serwis w jajo przyleciał bo umył wtryskiwacze i myslał żę bedzie dobrze, swoje doświadczenie mam bo mam znajomych co oni robią to dla mnie w zamian ja robię coś im i dobrze ich znam więc mi nie nawijają makaronu na uszy bo nie płacę za to. I powturzę dla mnie jak i dla konstruktorów Hamowni słurzy ona do mierzenia mocy i momentu obrotowego a nie stanu wtryskiwaczy i ich "korekt dynamicznych" chodz nie wiem czy takie okreslenie figuruje czy raczej jest przytoczone ale mniejsza z tym, jak ktoś chce niech sprawdza na chamowni ja tam wolę na dedytkowanych urzadzeniach do tego.
Hamownia nie słurzy i nigdy nie słurzyła do diagnostyki wtryskiwaczy a to że komuś serwis w jajo przyleciał bo umył wtryskiwacze i myslał żę bedzie dobrze, swoje doświadczenie mam bo mam znajomych co oni robią to dla mnie w zamian ja robię coś im i dobrze ich znam więc mi nie nawijają makaronu na uszy bo nie płacę za to. I powturzę dla mnie jak i dla konstruktorów Hamowni słurzy ona do mierzenia mocy i momentu obrotowego a nie stanu wtryskiwaczy i ich "korekt dynamicznych" chodz nie wiem czy takie okreslenie figuruje czy raczej jest przytoczone ale mniejsza z tym, jak ktoś chce niech sprawdza na chamowni ja tam wolę na dedytkowanych urzadzeniach do tego.
Skąd pomysł sprawdzania wtryskiwaczy na hamowni?
Czyli w pewnym stopniu tłumaczyłoby to korektę +3,5mm3/w pod obciążeniem, która pojawia się u mnie gwałtownie po przekroczeniu temperatury 70 stopni C. Zgadza się? Wciąż nie wiem co może mieć wpływ na takie zachowanie korekty na IV cyl. podczas spokojnej jazdy.Druga tabelę masz 8x8 i jest uzależniona od temperatury cieczy oraz temperatury powietrza.