Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Daj znać jak wyglądają korekty po tej operacji, please.
Korek niesprawdzasz przy 2tys obrotów ani dynamicznie bo to bzdury
Korek niesprawdzasz przy 2tys obrotów ani dynamicznie bo to bzdury, daj znać czy zakodowałeś wtryski po tej operacji i czy zamieniałeś je miejscami po wymianie koncówek, i zrób loga na rozgrzanym silniku z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami.
Korek niesprawdzasz przy 2tys obrotów ani dynamicznie bo to bzdury
To napisz to na forum CR wiem bo nie raz pytałem i z tym co piszesz w jednym się zgodze i potwierdzę że koncówek się nie wymienia jak jest problem z rozruchem bo zawyczaj wtryski kuleją w maxymalnych dawkach a nie w poczatkowych a rozbierzności co do korekt są takie że korekty są po to żeby wyrównywać pracę silnika na biegu jałowym a nie po to żeby ją wyruwnywać pod obciąrzeniem podjedz do Boscha zapytaj bo ja nie raz pytałem i nie o jedno co tu sporo sie bzdur naczytałem.
Skoro nie sprawdzisz korekt pod obciążeniem to skąd będziesz wiedział, który wtryskiwacz kuleje? Zakładając, że na jałowych jest OK.Korek niesprawdzasz przy 2tys obrotów ani dynamicznie bo to bzdury, daj znać czy zakodowałeś wtryski po tej operacji i czy zamieniałeś je miejscami po wymianie koncówek, i zrób loga na rozgrzanym silniku z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami.
To napisz to na forum CR wiem bo nie raz pytałem i z tym co piszesz w jednym się zgodze i potwierdzę że koncówek się nie wymienia jak jest problem z rozruchem bo zawyczaj wtryski kuleją w maxymalnych dawkach a nie w poczatkowych a rozbierzności co do korekt są takie że korekty są po to żeby wyrównywać pracę silnika na biegu jałowym a nie po to żeby ją wyruwnywać pod obciąrzeniem podjedz do Boscha zapytaj bo ja nie raz pytałem i nie o jedno co tu sporo sie bzdur naczytałem.
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Też miałem na jałowych korektę bdb, natomiast mierzona pod obciążeniem przekraczała +2. Wymiana końcówki pomogła na korektę, natomiast nie byłem drugi raz na hamowni i trochę mi szkoda niezdobytej wiedzyjak sprawdzić wtyskiwacze, na maszyne
A nie wiesz, że tak może się zdarzyć? Np. W sytuacji gdy wtryskiwacze leją za dużo, moment obrotowy będzie większy.jesli wezmiesz 159 1.9 na chamownię i pokarzę w serii 150Km+ a korekty pod obciąrzeniem bedą niewłaściwe to oznacza że wtryskiwacze czy koncówki są do wymiany
I wtedy jak sam zauważyłeś można zamienić wtryskiwacze miejscami. Pomijam sytuację, kiedy wszystkie wtryskiwacze są do dupy - wtedy już tylko maszyna.jak kuleje jeden cylinder a wtryskiwacze są dobre ze wzrostem dawki paliwa i powietrza pojawia się coraz wieksza dysproporcja pozostałe cylindry próbują to skompensować i wtedy niwiadomo co i gdzie jest nie tak bo wartości zmieniają się na wszystkich cylindrach
A ja tu tłumacze i bee tłumaczył w nieskonczoność że stan wtryskiwacza można ocenić na maszynie do testów a nie po korektach diagnostycznych na samochodzie bo stan korekty to stan cylinder + wtryskiwacz zgadza się? więc co ci po korektach z teorii jesli jedna ze składowych bedzie niewłaściwa to i kolejna bedzie niewłaściwa, jesli wezmiesz 159 1.9 na chamownię i pokarzę w serii 150Km+ a korekty pod obciąrzeniem bedą niewłaściwe to oznacza że wtryskiwacze czy koncówki są do wymiany? na urządzeniach diagnostycznych są spore opoźnienia i nigdy niebędą miarodajne w rzadnym przypadku a tym bardziej przy hamowaniu obciąrzeniowym bo jest za dużo zmienych żeby stan wtryskiwacza oceniać po korekcie.
I jak tu ktoś ma później nie walczyć z serwisem wtryskiwaczy jak przyjedzie do ciebie powiesz po zczytaniu mesem że lipa do wyrzucenia wtryski, sprawdzą na maszyni na kilkaset barów w warunkach gdzie nie wiadomo czy pompa CR tyle wyrabia elektronikę dawki ktoś wróci do ciebie że dobre pokarze wydruki ty go odeślesz że po co im maszyna do wtrysków za kilkaset tyś skoro ty na hamowni lepiej sprawdzisz, Prosze cię załurz temat na forum CR z tym opisem ciekaw jestem co napiszą tak z ciekawości podrzuć link do tematu jak załorzysz. To tak jak byś szcelność głowicy na hamowni sprawdzał lub kompresje na poszcególnych cylindrach, a co do mocy silników to i w F1 czasem inrzynierowie musza mieć trochę szceścia żeby zbudować konkurecyjną jednostkę.Tłumaczyć sobie możesz co chcesz. Szkoda tylko, że ludzi w błąd wprowadzasz. Stan wtryskiwacza oceniam po korekcie w silniku podczas jazdy, czy na hamowni i robię ich kilka tygodniowo, w przeciwieństwie do twoich "widzi mi się". Maszyna nigdy nie odda warunków panujących w cylindrze, a o obciążeniu nie mówiąc. Widać, że nie przeczytałeś tego co jest wcześniej w tym temacie, bo było jasno opisane, że samochody mające "mocną serię" należy traktować tak samo jak samochody z silnikami podejrzewane o wadę. O czym magil ci cały czas pisze. Szkoda ciągnąć oczywisty temat.