• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Korekty wtrysków

Przypilnuj, żebyś nie zgubił żadnego elementu. Bardzo ważna jest kolejność montażu. Upewnij się, że ten mały krążek zamontujesz identyczną stroną.
Twój wtryskiwacz to 'new type'.
Pokaż załącznik 252430
Poki co to najpierw musze to rozkrecic a ciezko bedzie...jutro jeszcze sprobuje a jak nie to podzwonie moze ktos mi to odkreci co sie tym zajmuje

- - - Updated - - -

Ale powiem wam ze wkurzylo mnie to jutro jak tego nie odkrece to rozpier...ten wtryskiwacz dla zasady

Coś musi być nie tak, skoro nie mogłeś ich ruszyć z przedłużką.

Coś musi być nie tak, skoro nie mogłeś ich ruszyć z przedłużką.
Tam jest prawy gwint prawda ? Zastanawiam sie jekiej sily mam uzyc do odkrecenia ? Moga mi to odkrecic we wtorek lub srode masakra
Tylko co moze byc nie tak...napewno nigdy nie byly wyciagane to fakt ale bez przesady

Spryskaj jakimś penetratorem. Tam jest M8 to maks 30nm

Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka

No to jedynie siła razy gwałt. W 156 2.4 też miałem z jednym problem ale w koncu puścił przy rurce nałożonej na klucz [emoji16]

Pamiętaj, aby wtrysk trzymać do góry nogami, wtedy ten schemat co Magil podał nie będzie potrzebny, bo nic Ci nie wyleci z wtrysku.
Coś coś za słabo kręcisz...

Pamiętaj, aby wtrysk trzymać do góry nogami, wtedy ten schemat co Magil podał nie będzie potrzebny, bo nic Ci nie wyleci z wtrysku.
Coś coś za słabo kręcisz...

jak za słabo kurcze sprawdziłem i kluczem dynamometrycznym przekroczyłem 150 Nm....pytanie czy mam mocniej

Nikt Ci nie powie czy masz mocniej, bo gwarancji nie ma, że się coś nie urwie.
Ale w sumie jakie masz inne wyjście?

Nikt Ci nie powie czy masz mocniej, bo gwarancji nie ma, że się coś nie urwie.
Ale w sumie jakie masz inne wyjście?

odkreciłem kurest.....kluczem dynamometrycznym od ciężarowego auta było 520Nm...odkreciłem dwa jeszcze dwa ale to jutro już
powiedzcie mi teraz jedną rzecz wszyscy mi mówią że to nie będzie działać że nie wyregulowany itd a jedni że będzie ok...powiedzcie mi na własnych doświadczeniach. Z góry mówię że wymieniam wszystkie 4. i jak je dokrecic z jaką siłą

Bedzie działać oile iglica ok. Jaka siła dokręcać??? Ja dokrecalem bez dymanca z wyczuciem

Ja bym zaznaczył markerem przed odkręceniem. Nie wiem gdzie wyczytać moment dokręcenia szczerze.

Zadziałać to zadziała.
U mnie akurat wymiana nie pomogła, choć wymieniałem tylko w jednym (korekta się nie zmieniła). Może pozostałe 3 były do niczego...
U Ciebie może jak wymienisz 4, to będzie git.
Daj znać w każdym bądź razie, bo sam jestem ciekaw.

Ja bym zaznaczył markerem przed odkręceniem. Nie wiem gdzie wyczytać moment dokręcenia szczerze.

Zadziałać to zadziała.
U mnie akurat wymiana nie pomogła, choć wymieniałem tylko w jednym (korekta się nie zmieniła). Może pozostałe 3 były do niczego...
U Ciebie może jak wymienisz 4, to będzie git.
Daj znać w każdym bądź razie, bo sam jestem ciekaw.
A wkladales inny wtrysk w to miejsce?? Bo jak nic się nie zmieniło to raczej nie wtrysk

Przekładałem go do innego cylindra. Korekta wędruje wraz z nim.

ja nie przekladalem ale juz cos zauwazyłem....jak był zimny to na 1 miałem 2,9 na drugim -1,1 na trzecim -1 a czwartym 0,7 po dodaniu obrotow to na 1 miałem 1,8 na drugim -0,11 na trzecim -0,82 a czwartym -0,8 po rozgrzaniu poszło w drugą stronę na 1 miałem -0,30 na drugim -1,97 na trzecim 0,87 a czwartym 1,4 po dodaniu obrotow na 1 miałem -0,09 na drugim -0,72 na trzecim -0,77 a czwartym 1,6

uznałem że wymieniam wszystkie problem nie był z rozruchem jak było zimno poniżej 0 paliła od strzała jak zagrzana także z mocą też nie...ale zapaliłem zimny silnik poczodziła z 5 min zgasiłem i po 5 minutach kreciłem z 4 razy a jak złapała to dym z rury i jakby paliwem śmierdziało zapalala tak zawsze ale bez dymu. korekty byly podnoszene przy chipie u cinka rozrzad tez sprawdzałem egr tez taki sam problem był jak na dworze było w granicach 22 stopni i zapalalem po calej nocy lub za 3 dni tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=PChaI1UuH6w

ps a na 4 cylindrze zauwazylem ze byly 3 otworki zatkane w koncowce

Ostatnia edycja:
U tego na filmiku słuchać też synchronizatory charczące w skrzynii na chlodzie po pierwszym rozruchu. Skąd ja to wszystko znam.

Ostatnia edycja:
U tego na filmiku słuchać też synchronizatory charczące w skrzynii na chlodzie po pierwszym rozruchu. Skąd ja to wszystko znam.

Tez mi zaczelo tak chrobotac w skrzyni a lewarkiem nie rusza i jest glosna tylko na 5 i 6 a lewarkiem rusza na 1...robilem skrzynie w grande punto m20 te tez postanowilem zrobic wymienie lozyska w ferie ale bez wyciagania dwumas i sprzeglo ok...dwie koncowki wymienione

Zrobione i odpalone odpalila...chodzi ciszej zdecydowanie ale odpala tak samo tylko bez dymu zobaczymy moze musi sie dotrzec korekt nie sprawdzalem sprawdze we wtorek

dzwii mnie wymiana końcówek bez diagnozy wtryskiwaczy ja bym na rozruch obstawiał zmęczony rozrusznik.

Sprawdzilem wtryski przed i po wymianie koncowek. Nie domagala jedna koncowka...dostalem info zebym wymienil te jedna jezeli chce w swoim zakresie...wymienilem wszystkie sprawdzili i jest ok...zalozylem ale powiedzieli ze parametry pracy silnika moga spowodowac ze bedzie trzeba je skalibrowac ale zebym troche pojezdzil i zobaczy sie w kazdym badz razie napewno nie zaszkodzilem...a i tak na marginesie dla potomnych zazwyczaj wymieniaja koncowke i po wymyciu i zlozeniu nie wymaga regulacji chyba ze uszkodzony mechanicznie

Amortyzatory
Powrót