Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Oczywiście, że dojdzieszPo samych korektach nie dojdziesz
Nie pokusiłeś się zamienić wtryskiwacze miejscami? Bo rzeczywiście nie wygląda to dobrze.Spoko dobrze, że udało się namierzyć przyczynę. Ja sobie już dałem spokój z korektami. Póki auto chodzi ok i nie ma sadków mocy nie wnikam bo mam taki burdel w korektach, że bym musiał wszystkie 5 wtrysków sprawdzićNa jałowym wszystko ok, a podczas jazdy rozjeżdżają się każdy w inna stronę
![]()
Masz jakieś źródło? Z ciekawości pytam. I generalnie sam sobie zaprzeczyłeś, ponieważ korekty do dupy, a jest seria. Więc pozostaje przepuszczająca uszczelka (zapewne została założona nowa, tylko czy w oczyszczone gniazdo itp itd) lub słabsza kompresja na tym cylindrze, ale wtedy wynik z hamowni byłby pewnie też słabszy.Przy takich korektach wynikających z uszkodzenia wtrysków powinien być wyraźny spadek mocy, a dlaczego to już odsyłam do lektury nt. zasad działania silnika.