• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Konsola srodkowa

Szef

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r
Zastanawiam sie nad wymiana mojej konsoli centralnej z drewnopodobnego plastiku na srebrna lub carbon

Moze mogli byście powrzucać fotki swoich wnętrz z tym elementem?
Czy aby imitacja carbonu nie wyglada tandetnie tak jak imitacja drewna i poprostu kupic srebrna ??

podaj mi nr na priva to puszczę Ci mmsa z carbonem, moim zdaniem najładniej wygląda,
drewienka nie znoszę strasznie a srebrny jest nudny i wieje taniością - kwestia co się komu podoba

Ja zastanawiam się nad przemalowaniem albo wymianą obudów zegarów bo moim zdaniem czarne bardziej by pasowały
czy w ogóle były czarne? pytanie do tych co mogą wiedzieć :)

ja tam maznąłem na srebrno i jestem zadowolony - możesz luknąć jak wyszło u mnie...

Ja wymieniłam srebrną na carbonową. Tak jak pisze kolega, srebrna wieje taniością. Carbon wygląda zdecydowanie lepiej:)

zoabcz u mnie w starej był carbon w środku drewno źle wyglada w alfie nie pasuje do charakteru samochodu.

Dołączę się do tematu....

Zakupiłem swoją Alfę z konsolą "niby-srebrną" - na foto wyglądała ładnie.....,okazało się iż była to drewnopodobna i chamsko psiknięta lakierem srebrnym , oczywiście wszędzie rysy.....,zadziory itp...... - totalna beznadzieja.......,panel do lusterek elektrycznych też był " posrebrzony przez poprzedniego właściciela....

Wyszło tandetnie więc postanowiłem zmienić na oryginał....

Zakupiłem na alledrogo konsolę w srebrnym oryginalnym kolorze , po kilku dniach ( zamówiona nie dotarła wtedy jeszcze ) kupiłem kolejną w wersji "carbon" wraz z tunelem środkowym , panelem sterowania lusterkami ( oryginał czarny ) , mieszkiem i popielniczką......

Gdy już wszystko do mnie dotarło okazało się iż " carbon " to tylko naklejka ( fakt,dopasowana ,lecz to jednak nie to....) , a oryginał w srebrze jest w stanie praktycznie sklepowym - nie zastanawiając się wymieniłem swój "malowany" na oryginał włącznie z popielniczką , mieszkiem i .....................przy okazji listwami na progi :D oraz panelem lusterek.

Wszystko teraz wygląda znakomicie......jak w oryginale i nikt mi nie powie że spray to fajna sprawa - zawsze to będzie spray a nie oryginalnie malowany element....

Jeśli ktoś potrzebuje to mam prawie za darmo panel w wersji Carbon( ten naklejkowany ) plus kilka innych elementów do 156 :)

Pozdrawiam i życzę jednak oryginalności....a nie "spray-ów" :)

Dokładnie jak piszą koledzy - srebrny wygląda niezle i rozjasnia a carbon wygląda zacnie ( wygląda jak w Ferrari :) ) ,kwestia gustu . Ja zostałem przy srebrnej z racji ,że auto srebrne i jakoś ładnie się to komponuje ... Widziałem u kolesia czerwone malowanie , może przy czerwonych skórach i czarnym aucie tragedii nie było ale nie zmienia faktu ,że biło po oczach....

powiem szczerze,że nawet nie zauważyłem,że to naklejka jest.....śladu nie ma widocznego, trzeba by to zbadać dokładnie

w sumie pewnie,że to nalepka tylko pytanie o jej grubość, fakturę itp

to co z tymi "tulejkami" na zegary? były w jakiejś wersji czarne?

to co z tymi "tulejkami" na zegary? były w jakiejś wersji czarne?
No ja mam obudowy zegarów czarne . Chodzi ci o "tuby" wewnetrzne prędkościomierza i obrotomierza??? bo w wersjach starszych nie miały tej srebrnej ramki wokoło

Jeśli chodzi o mój "zbędny" panel to ten Carbon akurat tu jest to naklejka całościowa grubości około 2mm ( gruba,solidna ).Oryginalnie to chyba nie były naklejki , w jednej z kilku popielniczek mam Carbon i jest to wzór już na samej popielniczce ( oryginalne wykonanie ) - też jest zbędna , gdyż zastąpiłem czarną , która fabrycznie była w połączeniu ze srebrnym panelem.

Pangien - o jakie tulejki Tobie chodzi ? Prędkościomierz i obrotomierz ? Oryginalnie to one są chyba czarne ( u mnie tak jest i nie było nic malowane ).....

Tiesto bo ty masz tak jak ja wersje przed liftem środka a pózniej na zegarach były takie srebrne ringi .....mi to też akurat sie nie podoba ...

dokładnie, do prędkościomierza i obrotomierza, te obudowy ze wskaźnikami poprostu
ja mam srebrne i raczej nie były malowane ale kumpel mi wkręcił,że ładniej byłoby żeby były czarne i zacząłem o tym myśleć...
malować raczej nie chciałbym ale jakby się udało znaleźć oryginalne to chętnie bym to zmienił

przeglądam 156ki na alledrogo i widzę,że wszystkie mają to czarne- może rzeczywiście ktoś to psiknął?moje są całe srebrne do samych zegarów....

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem były tylko czarne ( srebrne były czasem tylko obwódki jak napisał kolega powyżej ). P.S.Posłałem priv w Twoim kierunku Pangien

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

mi to też akurat sie nie podoba .

Co oryginał to oryginał.......,miały być czarne to i takowe muszą być :D Zgadzam się....

Obwódki zafundujemy sobie gdy dorobimy się wersji po lifcie.....mniammm :D......Może kiedyś ? :)

Pangien....20pln a ile radochy ,nie???

ja jak kupiłem alfe miałem taki grafitowy bardziej ale miał rysę pomiędzy przedostatnim a oststatnim pokrętłem , i kupiłem nowy też w tym samym kolorze i czy ja wiem czy tandetnie wygląda ? według mnie bardzo ładnie , chociaż carbon też jest kozak ale za ciemny

Nie ma za co :)

Szukajmy a znajdziemy i dopasujemy pod swoje potrzeby :)

Mówimy więc PRECZ!!! Sprayowanym srebrolom :D hehe :)

---------- Post added at 18:52 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

Muszę zebrać się i porobić foto w środku , przede wszystkim panelu..... zanim sprzedam swoje lustro na poczet zakupu zawieszenia do swojej 156..........:(

dokładnie :) teraz tylko znaleźć czas i to zmienić :)
dużo przy tym wykręcania? czy tylko te śrubki od góry? tam są takie zaczepy po bokach one wróżą mi więcej zabawy

Amortyzatory
Powrót