Dołączę się do tematu....
Zakupiłem swoją Alfę z konsolą "niby-srebrną" - na foto wyglądała ładnie.....,okazało się iż była to drewnopodobna i chamsko psiknięta lakierem srebrnym , oczywiście wszędzie rysy.....,zadziory itp...... - totalna beznadzieja.......,panel do lusterek elektrycznych też był " posrebrzony przez poprzedniego właściciela....
Wyszło tandetnie więc postanowiłem zmienić na oryginał....
Zakupiłem na alledrogo konsolę w srebrnym oryginalnym kolorze , po kilku dniach ( zamówiona nie dotarła wtedy jeszcze ) kupiłem kolejną w wersji "carbon" wraz z tunelem środkowym , panelem sterowania lusterkami ( oryginał czarny ) , mieszkiem i popielniczką......
Gdy już wszystko do mnie dotarło okazało się iż " carbon " to tylko naklejka ( fakt,dopasowana ,lecz to jednak nie to....) , a oryginał w srebrze jest w stanie praktycznie sklepowym - nie zastanawiając się wymieniłem swój "malowany" na oryginał włącznie z popielniczką , mieszkiem i .....................przy okazji listwami na progi

oraz panelem lusterek.
Wszystko teraz wygląda znakomicie......jak w oryginale i nikt mi nie powie że spray to fajna sprawa - zawsze to będzie spray a nie oryginalnie malowany element....
Jeśli ktoś potrzebuje to mam prawie za darmo panel w wersji Carbon( ten naklejkowany ) plus kilka innych elementów do 156
Pozdrawiam i życzę jednak oryginalności....a nie "spray-ów"