Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
hahaha dobry spec. Widac, ze zna sie na temacie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przyjedż do Wrocka. Tu usuniecie klap 300zł![]()
Dzwoniłem dziś do CInka spytać o usunięcie EGR'a i klap i mi krzyknął za oba 1600pln. Wszystko programowo usunięte . Tylko czy jest sens usuwać klapy programowo jak można je wyciągnąć , zaspawać dzióry i zostawić silniczek ? To samo z EGR'em - nie wystarczy sama blaszka z tymi 4ma otworami??? Ma ktoś namiary na kogoś w obrębie Bytom / Chorzów / Katowice gdzie zrobią to za przyjazne dla portfela pieniądze??? Robiliście więc podpowiedzcie . Mam plastikowy kolektor ale same klapy są w tej częsci aluminiowej tyle ,że w mojej wersji cięgna z góry nie ma także sam nie wiem bo może już mam je usunięte ( choć zaglądałem tylko pod maskę i widze silniczek do klap także kij wie ) .
O rozrządzie nie przypominam sobie gadki . Na pewno usuwa programowo klapy i z ECU EGR . Jutro zadzwonie dopytam . Bo jakby było wszystko w komplecie z rozrządem to cena już mnie nie boliJaki jest zakres naprawy u cinka? ZTCP to wyceniał on od razu wymianę paska rozrządu oraz wyprogramowanie z ECU zaworu EGR.
Kowal właśnie wiem ,że klap nie trzeba programowo usuwać . PS. CInsoft to najlepszy tuner na śląsku z warsztatem jakiego by się Aso nie powstydziło więc w krzakach nie robi co nie zmienia faktu ,że mnie zaskoczył ceną . A z tego co oglądałem na róznych fotkach to klapy wirowe w wersji z plastikowym kolektorem są tak samo mocowane jak w starszej wersji w elemecnie aluminiowym który jest przykręcany do głowicy . Róznica polega na tym ,że starszy kolektor jest cały aluminiowy i szyna klap wirowych idzie u góry ( widać ją po ściągnięciu osłony plstikowej silnika ) a w plastikowej odmianie kolektora jest zabudowana pod spodem tam gdzie jest nastawnik klap - dlatego cięzko w tej wersji stwierdzić czy jest coś już modzone .To jest własnie już po demontażu owa aluminiowa część kolektora plastikowego z rozmontowaną osłoną "cięgna" klap wirowych . Więc operacja sprowadza się tak samo jak w starszej wersji do wyciągnięcia i zaspawania dziur po gniazdach klap . Jak się myle to mnie poprawcie![]()
![]()
tak najlepiej poxipolem. jak juz jest na wierzchu to mozna to zrobić porzadnie...