Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ja założyłem starą bo ale dodatkowo pociągnołem ją jakimś klejem do uszczelek i jest git zrobione już ok 20 tyś. od wyrzucenia i zero problemu. Jak masz rozrząd do roboty to możesz zmienić przy okazji,żeby nie płacić za robote później.czy zakładając nowy kolektor wymienialiście uszczelkę pod przepustnicą? bo pod samym kolektorem to z pewnością do wymiany(?)
kolektora nie ma co naprawiać. Klapy wywalić EGR zaślepić i spokój. Ja tak zrobiłem w swojej 159.
Jeśli chodzi o usuwanie programowe to nie ma takiej potrzeby. Po prostu rozłączasz silnik z listwą klap i normalnie podłączasz. Klap nie ma a silnik sobie pracuje nie wyrzucając błędów.
Przejechałem już parę tyś km na zamienionym kolektorze( bez klap). Wszystko jest w porządku, ale z okolic : podszybia i komory silnika dobiega hałas. Przypomina to terkotanie ?, drżenie metalu? Słyszalne jest tylko na biegu jałowym.
Podejrzewam silniczek od klap wirowych. Po ich usunięciu, został odłączony mechanicznie.
Czy jest możliwe, żeby tak głośno pracował? i tylko na wolnych obrotach?
2.0 tak, w 1.6 pewnie tez ale nie jestem pewny![]()
2.0 nie słyszałem żeby ktos wyrzucał klapy. Tam jest sporo zmian konstrukcyjnych związanych egr / dpf / kolektor że nie stwarza tylu problemów co w 1.9 / 2.4 jtd