V
vwwojtas
Guest
cz w 2,4 też bywa plastikowy kolektor magneti???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sam zakupiłem u TomkaKRK, wczoraj wymieniałem ale nikomu nie ujmując wiedzy i doświadczenia, usunięcie klap nie jest sprawą bardzo złożoną i trudną. Zakup gotowego kolektora jest dobrym rozwiązaniem dla kogoś, komu się spieszy i nie chce unieruchamiać auta na dłużej niż parę godzin potrzebnych na wymianę. Jeżeli ktoś ma możliwości warsztatowe i doświadczenie w spawaniu aluminium (lub kogoś zaprzyjaźnionego posiadającego taką wiedzę), śmiało może podejść do tematu samodzielnie. Zaznaczam, że odnoszę swoje zdanie do kolektora silnika 2,4, bo taki znam.
Gorszą sprawą jest czyszczenie tego całego syfu, który zalega w kolektorze, przed spawaniem klap...
Dodam ze na jalowych raz jest EGR zamkniety i przeplywka pokazuje ok 480mg przygazuje EGR zacznie dzialac jest na ON i pokazuje przeplywka 280mg. Co sie dzieje ?
Hej
ja mam kolektor ssący od 2,4 do sprzedania, jak by ktoś chciał to za 100zł mój mechanior wywali klapy i zaspawa profesjonalnie.
pozdrawiam
A wiec tak wszystko czyste poskladane do kupy zajelo mi to 6 gozin. Klapy usuniete mam zdjecia powiem co i jak zrobic teraz spokojnie spie jednak... te kapy sa z blaszek kture idzie ukrecic szczypcami sa w 2 miejscach zgrzane zajelo mi to 5 min. Podpowiem jak zrobic na co uwazac jakie narzedzia beda potrzebne. Duzo zdjec mam wiec bedzie wszystko jasne jak chce ktos podac maila to wysle.
Jak się DPF wypala, to moja potrafi pokazać nawet 50!pokazują zakresy spalania chwilowego miedzy 2 i 25, mimo, że realne spalanie oscyluje od 0 do 100
1. Nie bardzo kumam...
EGR przykręcony jest do przepustnicy, która stanowi odrębny element od kolektora. Jak się domyślam to pękł Tobie właśnie jej korpus?
Tak to wygląda http://allegro.pl/alfa-159-brera-cro...244096811.html
Chodziło mi generalnie o skutki ewentualnych nieszczelności w tym miejscu... typu zanik mocy itp.