[159] Klocki i tarcze

Dobry zestaw ale......:)za taką cenę możesz mieć tarcze Textar lub Zimermany +klocki ferrodo premier.

Napisane na Commodore C64..;)

Nie kupujcie hamulców na allegro zbyt duże ryzyko podróbek .. Przecież jest dużo sprawdzonych sklepów internetowych różnica w cenie żadna albo b mala

Ja mam na przodzie klocki hamulcowe firmy GT PARTS ....Przejechałem już na nich okolo 60tyś

Ja mam na przodzie klocki hamulcowe firmy GT PARTS ....Przejechałem już na nich okolo 60tyś

Na wystruganych z dębowej deski też byś pewnie jeździł długo, wszystko zależy od tego jak używasz auta.
Niestety hamulce to jeden z najważniejszych podzespołów w aucie, i chyba nie muszę pisać o lekkomyślności podczas zakupu takiego produktu ...

Panowie ,przeczytałem 40 stron i będe szczery nie chce mi sie dalej czytać.Jaki potrzebny jest nr klucza TORX do normalnych zacisków ,bo potrzebuje zamówić.1,9 jtdm 2007 rok

Zacisku czy jarzma?

Ostatnia edycja:
Do przedniego zacisku potrzebujesz imbus (4 lub 5 mm), do tylnego jarzma klucz płaski/nasadowy typu torx (E11 lub E14, nie pamiętam już).

W poprzednim roku wymieniałem tarcze na przód wraz z klockami. Tarcze Zimmerman natomiast klocki EBC Green. Wszystko zakupione u pawpor. Tarcze kosztowały coś kolo 300 zł za komplet, klocki trochę więcej. Wszystko "daje rade":)

Ja kupilem komplet textara na tył i jestem zadowolony

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Mając duże brembo z przodu , co jest wrzucone na tył?

Tarcza wentylowana prawdopodobnie. W 2,4 i 3,2 tak jest, nie wiem jak w TBi. Klocki do tarczy litej i wentylowanej są takie same.

Panowie czas wymienić tarczę z tyłu plus klocki, czy ktoś testował tarcze rotingera nacinane ? http://allegro.pl/tarcze-rotinger-gt-alfa-159-159sw-tyl-278mm-lite-i6734850072.html

jeśli lipa to co polecacie w cenie do 300 zł za komplet ? Textar ?

z przodu mam tarcze ATE,klocki ferodo i jestem zadowolony z takiego zestawu.
Ja testowałem. Mam nacinane i nawiercane. Na fabrycznym klocku ferrodo katastrofa, klocek sie palił i wytrzymał 7000 km. Jak założyłem Galfer sport jest git. Hamowanie bardzo ładne, 2x lepsza trwałość niż ferrodo tylko strasznie brudzą felge

Ja testowałem. Mam nacinane i nawiercane. Na fabrycznym klocku ferrodo katastrofa, klocek sie palił i wytrzymał 7000 km. Jak założyłem Galfer sport jest git. Hamowanie bardzo ładne, 2x lepsza trwałość niż ferrodo tylko strasznie brudzą felge

hmm czyli około 650 zł za komplet, trochę przekracza budżet. Czyli nacinane tarcze na normalnych klockach nie mają sensu ? Chyba jednak wpadnie zestaw textara lub tarcze zinnerman plus klocki textar. Zależało mi trochę na aspekcie wizualnym ale nie aż tak ;)

hmm czyli około 650 zł za komplet, trochę przekracza budżet. Czyli nacinane tarcze na normalnych klockach nie mają sensu ? Chyba jednak wpadnie zestaw textara lub tarcze zinnerman plus klocki textar. Zależało mi trochę na aspekcie wizualnym ale nie aż tak ;)

Na nacinanych ma sens, na nacinanych i nawiercanych nie z prostego powodu: z racji nawiercen zmniejsza się powierzchnia tarcia klocka a co za tym idzie klocek musi mieć większy współczynnik tarcia żeby zachować skuteczność, z racji nawierceń na wylot zmniejsza się pojemność cieplna tarczy(szybciej sie za to chłodzi) i klocek musi mieć wyższą temperature pracy. Na nacinanych możesz dać zwykły klocek, na nawiercanych odradzam. Poza tym klocki Galfer mają dużo lepszą trwałość niż ori ferrodo, na ferrodo robiłem 25 tyś km i wylot na galferach mam 30 i zjechałem je do połowy więc nie powiedziałbym że to drogo

Amortyzatory
Powrót