Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To zależy co kryje się pod pojęciem dobre klocki, bo dobre klocki to mogą kosztować więcej niż podstawowe klocki Ferodo + tarcze Zimmermann, które są już całkiem fajnym zestawem. Z drugiej strony jak ktoś jest już aż tak oszczędny i na przednią oś szkoda mu 200 zł na tarcze i 200 zł na klocki to powinien zastanowić się nad sensem posiadania takiego samochodu.
Zakup auta to jedno, drugie to serwis i wiele osób o tym zapomina, można kupić "tanio" auto "zabójczo" drogie w utrzymaniu i naprawach, a można takie które jest sporo droższe, za to pod względem eksploatacyjnym mniej obciążające portfel.Najgorzej, że potem ktoś nacina się, kupując samochód od "alfaholika", który ma dywaniki z logo forum i inne gadżety, ale za to wstawione najtańsze tarcze, dwumas regenerowany, chiński zawias i lejące wtryski
Ja osobiście po przeanalizowaniu wielu for motoryzacyjnych postawiłem na wcześniej wspomniana przeze mnie helle pagid. Po odebraniu tarcz i klocków mam odczucie że będzie to dobry zestaw do mojej Alfy . Tarcza jest pokryta powłoką i na pierwszy rzut oka wygląda solidnie. Po zamontowaniu napisze jak się sprawuje .
![]()
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kilka miesięcy temu wymieniałem tarcze przód z klockami. Znajomy mechanik namówił mnie na textary z klockami ceramicznymi ATE. Powiem tyle - nigdy już nie założę normalnych klocków. Poza tym, że hamują na prawdę dobrze, to nie brudzą w ogóle felg! Po poprzednich klockach miałem potworny problem, by doczyścić felgi, teraz po przejechaniu kilku tysięcy km, zero brudu na felgach i zaciskach, zero piszczenia![]()
Jeżeli tak mówisz to i textar powinien mieć dużo reklamacji z racji tego że zmienia się jedynie pakowacz.
http://motoryzacja.wnp.pl/ruszy-handlowa-spolka-hella-pagid,178503_1_0_0.html
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jutro mogę zrobić zdjęcia zużycia tarcz i klocków.