Dzień dobry.
Napisz proszę wiecej co zrobiłeś. Być może pomoże to nam rozwiązać również nasze problemy.
Pozdrawiam
Zaktualizuję post. Dobrałem się do prawgo silniczka. Nr T1016265D. Rozebrałem go i w srodku połamane blaszki.
Udało mi się sie kupić taki sam używany aktywator - niestety po montazu również musiałem go rozebrać- pogięte blaszki- wyprostowałem
Zamontowałem.
Demontaż 15 minut. Montaż godzina.
U mnie osłona metalowa dzięki poprzedniemu właścicielowi została skrócona i jest owor pod klucz sztorcowy do jednej ze srub. Klucz 6 mm.
U mnie aktywator wpięty w takie plastikowe sprzegiełko w kształcie stożka. Diabli wiedzą czy jest to dobrzez spasowane. Sprzegiełko w moim przypadku miało ułamany element zatrzaskowy ( 1 nożkę) W tym przypadku trzeba uważać jak się je wkłada w gniazdo nagrzewnicy. Bo są możliwe wtedy dwa ustawienia.
Co do wykręcania i wkręcania śrubek. Przy wykręcaniu trzeba uważać by nie spadły do kanału środkowego , bo wtedy Kaplica.
Przy wkręcaniu do śrubek radzę przywiązać nitki
Teraz wyleję żal. Widać koncern alfa nie dba o użytkowników swoich samochodów. Nie dość że aktywator to kawał szmelcu zła konstrukcja i tak naprawdę konia z rzędem temu kto wykona blaszki do aktywatora. Głównie w tym problem.Brak dostępności elementów w całej Europie + Turcja świadczy o niezłym Burdello, lub tworzeniu ładnych samochodów jednorazowych. Do tej pory nie spotkałe się z czymś takim. A tu szukanie elementów samochodu jest jak poszukiwanie świetego gralla. Auto ma sprawiać przyjemność w jeździe i byc łatwonaprawialne. A tu wiecznie pod górę.
Konstruktor tej blachy wzmacniającej okalającej aktywatory ma moje SPECJALNE PODZIĘKOWANIA ** *** ******. Propozycja zakupu Tonale z salonu wzbudza mój szyderczy uśmiech- brak części zamiennych= dyskwalifikacja.