[159] Kierownica z Giuli do 159

Dario1999

Nowy
Auto
Alfa 159
Witam.Mam pytanie czy istniałaby możliwość wsadzenia kierownicy z Giuli do 159, czy działały by przyciski funkcyjne, czy będą jakieś problemy. Bardzo mi się ona podoba a jestem laikiem w tych sprawach także jeżeli ktoś orientuje się lub chciał zrobić coś podobnego zapraszam do dyskusji.

tak, wszystko pasuje idealnie! tempomat działa, sterowanie głosem i start silnika! sprawdzone, w Giulii działa:)

- - - Updated - - -

możesz zakładać

Super w takim razie kupuje kierownicę i zaprowadzam do mechanika na montaż.Mysle że będzie się prezentować kozacko

nie zapomnijcie do kierownicy dokupić sobie Giulii :D

- - - Updated - - -

pytanie, którym guzikiem wtedy odpalać a którym gasić silnik...???

Tym, którym teraz to robisz. Jeśli już to kwestia czy da się zaadaptować przyciski funkcjonalne dla 159, poduszkę powietrzną. Chociaż gdyby się postarać to pewnie uruchamianie przyciskiem na kierownicy też dałoby się ogarnąć.

Nie chodzi już o same przyciski nie wszystkie muszę działać oby kierownice dało się podpiąć aby w pełni spełniała swoje funkcje i to jak dla mnie wystarczy

Bardziej proponuję zrobić sobie swoją kierownicę w stylu tej z Giulii. Koszty będą pewnie mniejsze, a efekt podobny.

//youtu.be/BvCgPzqVcsw
Zobacz n'a yutube

- - - Updated - - -

Link n'a moim youtubie
//youtu.be/BvCgPzqVcsw

- - - Updated - - -

//youtu.be/BvCgPzqVcsw

//youtu.be/BvCgPzqVcsw
Zobacz n'a yutube

- - - Updated - - -

Link n'a moim youtubie
//youtu.be/BvCgPzqVcsw

- - - Updated - - -

//youtu.be/BvCgPzqVcsw

Wygląda to naprawdę kozacko! Mógłbyś kolego podzielić się wspomnianymi przez Ciebie w filmie, schematami jak to ogarnąć?

Taka kierownica pasuje do 159 jak świni siodło ;)

Fani tjuningu epoki golfa twierdzą inaczej, im nawet Airbag nie jest potrzebny, ważne że corbon jest haha

Fani tjuningu epoki golfa twierdzą inaczej, im nawet Airbag nie jest potrzebny, ważne że corbon jest haha

Mam prośbę, nie żartuj więcej bo nie zatrzymany tej karuzeli śmiechu.
Ps. W aftermarketowych kierownicach Momo, Sparco, OMP, RRS też nie ma Airbagów a nie jeden znawca tuning, choć pewnie nie tak wybitny jak ty, zesrałby się pod siebie mając taką.

Straszny obciach. Jeszcze do kompletu wywalić scudetto i wepchnąć tam siatkę z grilla pomalowaną na czarno, a i nie zapomnijcie przyciemnić lamp - bo jak wiadomo lampy powinny być czarne i słabo świecić.
Zapomnialbym, jeszcze trzeba dać felgi 20" średnicy i z 8" szerokości, żeby auto było wolniejsze, zrobić negatyw żeby zawieszenie wyglądało na zepsute, a opony zmniejszyły powierzchnię kontaktu z asfaltem i wisienka na torcie - czarny pas przeciwsłoneczny na szybie, proponuje z napisem "super-sport", albo "power" żeby inni nie mieli wątpliwości kto siedzi za kierownicą. ;)

Nie róbcie agro-tuningow w Alfach.

I co wniósł ten post? I każdy inny powyżej.
To każdego indywidualna sprawa co robi ze swoim samochodem. Jak będzie chciał to pomaluje na różowo i wyścieli wnętrze pluszem.
Ktoś Ci każe chodzić w dresach jak lubisz jeansy?

Wracając do tematu pytanie odnośnie guzika start stop od odpalania silnika, to jaką funkcje spełnia teraz?
Mam na myśli ten na konsoli.
Pozdrawiam

Ozdobną.
Chyba że dorobisz wiązkę do oryginalnego, to pewnie nie jest niemożliwe.

A, co komu do tego, co ja robię ze swoim samochodem - to mnie, ma się on podobać, to mnie ma sprawiać przyjemność, zarówno jazda nim, jak samo w nim siedzenie, nie mówiąc już nawet o jego wyglądzie - jeśli modyfikacje nie wpływają na obniżenie bezpieczeństwa to nic nikomu do tego - kolega nie pytał, czy się Wam podoba, tylko, czy ktoś nie wie, czy da się to zrobić - gust, jak dudę, każdy ma swój i jeden woli ogórki, drugi dobrodzieja córki i nikomu nic do tego - zawsze śmieszą mnie wpisy tych, którzy "wiedzą lepiej" :)

Wymiana kierownicy wiążę się między innymi ze zmianą poduszki powietrznej i jej okablowania. Więc jest istotną ingerencją w kwestie bezpieczeństwa. Na szczęście przyzwyczailiśmy się, że osobnik powyżej potrafi sam sobie zaprzeczyć w jednym zdaniu.

jeśli modyfikacje nie wpływają na obniżenie bezpieczeństwa to nic nikomu do tego
Jeśli wyłączył sobie poduszkę to co tobie do tego?
Nie chcesz, żeby komentowano to nie udostępniaj publiczne. A jeśli udostępniasz to licz się z komentarzami.

Amortyzatory
Powrót