marekkoczta
Aktywny
A jakie tam parametry trzeba uzyskać ?
Sam nic nie zrobisz nawet jak będziesz miał odpowiednie parametry.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A jakie tam parametry trzeba uzyskać ?
Może i faktycznie się da samemu to ogarnąć. Wziąłem małą poziomice o długości 4cm. W radarze DASM pokazywało w błędach złe ustawienie w pionie i poziomie. Ustawiłem w poziomie, dziś rano się przejechałem kilka kilometrów i sprawdziłem w komputerze. Skasował się błąd w poziomie. Biorę się w takim razie za pion!
Na szybko trochę podłączyłem się MESem i zdjęcie zrobiłem telefonem
Najważniejsze, że coś widać. Mam wrażenie, że parametry albo się nie odświeżyły albo są dokładnie takie same jak były po korekcie poziomej.
W moim przypadku położyłem najpierw poziomicę na górze radaru i kręciłem śrubą aż na poziomicy złapałem oczko. Potem przyłożyłem od frontu do radaru szerokie płaskownik i długi aby widzieć, w którą stronę (góra/dół) patrzy radar.
Przyczepiłem taśma poziomicę do płaskowsnika i starałem się ustawić tak aby patrzył na wsprost i było "oczko".
W sumie płaskownik z poziomicą zrobiony w dwie minuty z tego co miałem pod ręką, bo już dzieci szły do auta a ja chciałem cokolwiek ale podregulować. W sumie zrobiłem dwa pełny obroty śrubą, bo radar patrzył za mocno w dół i wsiadłem nie licząc na nic.
Więcej szczęścia jak rozumu.
Kalibracje czujnika skretu, cisnienia hamulca i przyspieszenia bocznego. Co do bledu ktory zostal, hmm raczej wygląda na niezwiazany ale czasem rozne dziwy się dzieją np po przeprogramowaniu ktore dotyka abs (czyli acc, race itp). Po kalibracjach 5 startow auta i dopiero kasuj
Ty dostajesz praktycznie na tacy i dalej dopytujesz - ciut się wysil na samodzielność a nie angażownaie innych w każdą pierdołę/kroczek.
Co nie zmienia faktu że wczesniej albo do teraz nie zrobiles kalibracji czujnika przyspieszenia bocznego/wzdluznego a to i 2 inne wspomniane + 5 startow auta byly na liscie to be done first. To zostalo zrobione? I co dalej blad siedzi?
Na forum bylo wuele razy tez co po doprogranowabiu race sie robi i jak sie wlacza Ci napisalem chocby powyzej
A tak przy okazji, widzę, że masz dostęp do różnych interfejsów, ogarniasz maserati ?
Ogarniam masserati a co potrzebujesz.