Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Wiedziony złym przeczuciem sprawdziłem u siebie klapkę wlewu paliwa przy zamkniętym samochodzie i niestety mam to samo. Wcześniej jakoś nigdy nie wpadłem by to sprawdzić. Czy naprawa jest pracochłonna, można zrobić samemu? Może jakaś podpowiedź, bo niewykluczone, że jeszcze są inni nieświadomi jak ja tego, że zamykając auto mają nadal otwarty dostęp do wlewu paliwaRyglowanie klapki ulega uszkodzeniu, przy próbie zamknięcia kalpki gdy zamknęliśmy wczesniej samochód centralnym zamkiem.
Najczęsciej dochodzi do tego na stacjach. Zostawiamy pracownika stacji, aby zastankowal a my idziemy płacić i ruglujemy auto z pilota. Po zatankoeaniu pracownik zamyka klapkę i wylamuje się trzpień.
Raz już to naprawiłem, ale po ponownym uszkodzeniu dałem sobie spokój.
Średnio rozgarnięty elektryk samochodowy zrobi.
Dzięki za info.
Poza tym znalazłem gotowy produkt do kupienia, razem z tą gumową uszczelką co się w klapę wkłada. Sprawdzę tylko jakość użytych kabli i można wymieniać.
hmm, a to jakiś wielki problem? nikt nie wie poza Tobą. ktoś Ci cukru dosypie czy ściągnie paliwo? ja bym się takim drobiazgiem nie przejmował.bo niewykluczone, że jeszcze są inni nieświadomi jak ja tego, że zamykając auto mają nadal otwarty dostęp do wlewu paliw
U mnie okazało się, że jednak uszkodzony był zamek i po prostu nie reagował na sygnał z pilota. Sądziłem wcześniej, że podobnie jak w przypadku innych użytkowników jest to uszkodzenie mechaniczne powstałe w w wyniku dociśnięcia przez pracownika na stacji po zatankowaniu i przy zamkniętym samochodzie. O dziwo cena nowego w ASO nie taka wysoka ok (90 zł) a roboty ok 15 min. Za całość zapłaciłem chyba 120 zł. Z tego co mi się wydaje trzeba odkręcić z zewnątrz jak dostać się od strony bagażnika. Pewnie w miarę proste do wykonania, ale ja akurat naprawiałem w ASO.