Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Spróbuj wyjeździć kilka zbiorników z olejem 2T. U mnie korekty się wyrównały i odpala łagodniejkorekty wtrysków w przedziale od-2 do +2
Jeżeli chodzi Ci o lepsze dogrzanie cylindrów jak jest zimno, to lepiej jest poczekać jeszcze dobrą chwilę po zniknięciu spirali, bo mimo, że spirala nie świeci,świece dalej grzeją.,palić zaraz po zgaszeniu "spirali"...takie częściowe rozwiązania...niestety
tu nie chodzi o łagodne odpalanie tylko o to że ciężko ma odpalić jak jest odpalony na chwile po stoi 20 min i ponowny rozruch to już problem kręci i kręci.Co mam wymienić aku,świece czy rozrusznik ? na forum jest sporo o takiej przypadłości na pewno ktoś znalazł na to rade chyba...
wydaje mi się że kiedyś przeczytałem gdzieś na alfaholikach że przy problemach z odpalanie powodem był czujnik położenia wału. nie mam jak to cholerstwo sprawdzić, nawet gdzie to jest zamontowane i czy np. można łatwo podmienić z jakiegoś innego auta, spróbuj poszukać. pod tym kontem.
czujnik masz w obudowie termostatu. Ja przy wymianie termostatu na wahlera dostałem też czujnik i go założyłem (tzn był już wkręcony),od tamtej pory zaczęły się problemy, wróciłem do czujnika z termostatu Behra (wymieniłem na stary). od tamtej pory nie mam problemów z odpalaniemgdzie ten czujnik i jaki to koszt?
Witam, u mnie też przyczyną był czujnik temp. wymieniłem na stary Valeo i pali już dobrze. Pozdrawiam dzięki