Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
UP wielki, jak ktos nakombinował jakieś rury lub ma dostęp do stałego "producenta" to czekam na jakies wieści.Na pewno interesują mnie te 2 górna IC-SILNIK no i TURBO-IC silnik CF-2 JTD 2,4
Nie powinien cieknąć.
Przy nowym turbo w dodatku powinien być suchy.
Minimalne ilości oleju są ok, no ale nie do tego stopnia że napełnisz nimi szklankę...
Kolego tak zle nie ma nie napełniam szklanki jest wilgotny tzn po nocy moze 1-2 kropla na płytkach. Masz jakieś rozwiazanie na tego weża jest już stary i klejony taśmą nie wiesz od czego by pasował taki albo gdzie dorobić?
To ja może odgrzeje lekko kotleta.Pytanie takie czy ktoś wie jaka potrzebna jest średnica rury oraz długość by zrobić rurę IC-TURBO do 2,4jtd CF-2? Wychodzę z założenia że nie trzeba mieć nie wiadomo jak powyginananej tylko jedna rura+ 2 kolanka silikonowe(tylko pod jakim kątem muszą być?).
Drugie pytanie to jakie mają mieć długości oraz średnice 2 rury z których złożę układ IC-SILNIK i na 3 kolankach(pod jakim kątem muszą być?) sądzę że spokojnie by wyszło to wszystko.Nie będzie wtedy trzeba spawać wyginac itd tylko rury skręcić na silikony i wsio.
Wpadłem na taki pomysł żeby oryginalną rurę turbo --> IC zastąpić gumowym wężem tłocznym do wody (taki jak w linku). Wydaje mi się że powinien spełniać swoje zadanie, wygląda mniej więcej tak samo z tym że jest sztywniejszy ( ale to chyba nawet lepiej). Co o tym myślicie?
Rozumiem że to zwykłe stalowe? Gdzieś wcześniej zadałem pytanie czy musi być kwasówka ale nie widzę żadnego technicznego uzasadnienia poza efektem wizualnym.Jeśli się mylę proszę o sprostowanie
Kwasówka nie zgnije, nie pęknie + nie masz strat ciśnienia ponieważ nie ,,puchnie" przy deptaniu, co jest najbardziej widoczne w dolnym zakresie obrotów
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.