Jest ktoś ze Szczecinka?

• Autor wątku Autor wątku Namekuzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na wylocie ze Szczecinka w stronę Piły - stacja paliw << orlen>> Godzina ????
Z Piły w Lotyniu za łukiem drogi w lewo.
Rozwidlenie dróg w prawo skos - przez tory-i Wilcze Laski - prosto aż do skrzyżowania na Turowo ,,tu się zatrzymać" .
Z tej strony przyjadą Koledzy od strony Szczecinka. godz. ????
Ze Sz-ka do Wilcze Lasków około 25 min . - wąska dróżka-
I to by było na tyle.
Mamy w sobotą dzień ,,Budo wlanica" albo będzie ,,wlaniec" albo ,,grzaniec"na lotnisku.
Pozdrowionka.

Hmm a też sie zastanawiałem nad tą stacja i chyba to będzie najlepsze miejsce:) a co do godz to ja wiem wszystko zaczyna się o 10 czyli 9:30 na orlenie?

Hmm a też sie zastanawiałem nad tą stacja i chyba to będzie najlepsze miejsce:) a co do godz to ja wiem wszystko zaczyna się o 10 czyli 9:30 na orlenie?

no to ustalone

miejsce spotkania: stacja orlenu na wylocie ze Szczecinka na Piłę
godzina: 9,30

kto ma czas niech wpada

do zobaczenia

my z pily wyjerzdzamy ok 8 od nas startuje jedna osoba ale my nie dojerzdzamy chyba do szczecinka

no bo i po co. robić koło .
Macie trasę j.n.
Z Piły w na wylocie z Lotynia na łukiem drogi w lewo - do stacji kolejowej ( w prawo do wioski) .
Rozwidlenie dróg prosto na stację wy jedziecie w prawo skos - przez tory-i Wilcze Laski - prosto aż do skrzyżowania na Turowo ,,tu się zatrzymać" .
Z tej strony przyjadą Koledzy od strony Szczecinka. godz. 9,50
A proporce kto ma to zakłada.

Spotkanie uznaje za udane:P dziękuje wszystkim za przybycie miło było poznać wszystkich:) mam nadzieje że jeszcze uda się spotkać:)

witajcie wybieramy sie w niedziele do gorzowa na spotkanko ma byc ok 50 alf jak ktos chetny ok 10,30 wyjazd z pily

Siemanko a wiecie gdzie mogę zrobić rozrząd pompę i wariator?

wiesz gdzie jest centrostal ??
obok centrostala jest mechanik jakis gaz czy cos tam i obok koles mechanik robilem u niego zrobil mi pol silnika i dobrze robi ale musial bys sie podjechac zapytac go czy wziol by alfunie bo po mojej troche mu nerwy puszczaja do alf hehhehe takze tam sie wybieram na wymiane termostatu

Czy wiecie ?

Siemanko a wiecie gdzie mogę zrobić rozrząd pompę i wariator?

Arek Nie radze z rozrządem jeździć po mechanikach, nie mam nic do nich ale trzeba mieć osprzęt do do montażu . Radzę wybrać serwis i tak blisko nas
- Słupsk na wlocie po prawej stronie nie przegapisz.
- Piła kiedyś mieli serwis i mają osprzęt. Przez miasto cały czas prost za wiaduktem po
prawej stronie serwis FIATA
- Koszalin GAZAPOL ul. Morska (Na Kołobrzeg) serwis podobnie jak Piła. Koszalina nie polecam Twój wybór.
Pamiętaj kup kpl materiał (rozrząd i pompa wodna wyjdzie o 50% taniej )
gdzie kupić .
sklep@autosklep24.pl
czesci@fiat-lancia-alfa.pl
motomaxradom@wp.pl ( kolega z klubu Phantom)
Popytaj za ile Tobie sprzedają.
Inne wymiany części robię na M K S
Teraz wymieniam kpl tylnego zawieszenia (200 000 km) Pozdrawiam

bo jestem nieśmiały:::::::) a tak poważnie znalazłem gościa w Poznaniu który serwisuje alfy i niema z tym problemu, cały potrzebny sprzęt do ustawiania rozrządów posiada ,więc mam nadzieje że dobrze to zrobi

Witam . Ale przez Piłę do Poznania pomykasz zanim dojedziesz to już z Piły . ODPUKAĆ 3X robiłem rozrząd tam chyba 4 X . Ale kupuję kpl z pompą i jadę z materiałem bo narzuty mają ojejej. np Świece kpl 8szt około 900 zł a dostaję za 450.

Panowie jak w swojej alfie chciałem wymienić rozrząd to kupiłem części na allegro i pojechałem z tym do P.P.K.S. w Szczecinku (wszystkich tam znam) ale odmówili bo nie mają przyrządu. Więc pojechałem do Złotowa do warsztatu który ma autoryzację Fiata. Bez problemu wymienili, przyrząd mieli ale go nawet nie zakładali (mają doświadczenie, wiem bo byłem przy wymianie a trochę się znam na tym bo pracowałem w pekaesie ) Wymiana miała kosztować 250 zł. a zapłaciłem 230 zł. Części miałem kupione tej samej marki co oferuje ten warsztat. Przejechałem około 30000 km. i jest ok.

Pytanie, czy w Szczecinku wszystkie Alfy już sprzedane? Tak cicho się zrobiło.

HaHa . Wracając przez Czarne 156 biała na ZSZ 24 ? Z nalepka z tyłu KARPa - (swoją mu też za Marcelinem pokazałem było wahadełko) śmignęła koło mnie pomrugała ,,głos" dała , ale mi nie odleciała i tak razem do Sz-ka wjechaliśmy a na rondzie lipowa się rozjechaliśmy - pojechał obwodnicą . Alfiści są zapracowani z tego wynika trzeba poczekać do wiosny?

pewnie , że zapracowani:) moze jakos ogarniemy mały maleńki spociw alfowy , za jakis czas, pogadamy chwile pochwalimy sie gruchotami i takie tam pierdy:) hehe. wieczorem mozna skoczyc na statoil na kawe , czy cos. Lepsze to niz kwitnąć pod netto.

Amortyzatory
Powrót