• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jakie pióra wycieraczek ?

Ja zakupilem tydzien temu Valeo dedykowane do 159, Brera, za jakies 120zl na polskie, i pieknie zbieraja, a przy tym sa bardzo smukle. Najpierw kupilem Bosch-a ale oddalem od razu bo byly po prostu za masywne zwlaszcza zaczepy ktore sa uniwersalne do kazdego typu uchwytow, jak spryskiwalem to troche blokowaly strumien.
Valeo sa tak smukle ze prawie ich nie widac zza kierownicy:P

Widać kupiłeś wersje z quickclip. Czyli były dwie wycieraczki dobierane na długość. Jest zestaw dedykowany do AR 159 a084s który ma zwykły zaczep jak valeo. Przynajmniej w piątek jak byłem w sklepie tak to wyglądało:)

Zgadza się > są dedykowane do AR159 BOSCH'y o numerze a084s. Działają wyśmienicie nawet przy dużych prędkościach.

Ja miałem zawsze problem z wycieraczkami i to w każdym aucie ( a miałem ich 17) Różnych producentów wycieraczki i zawsze po 3 miesiącach zgrzytały po szybie. Dręczyło mnie to zawsze, pytałem sprzedawców i miałem różne rady typu" stara szyba,trzeba odtłuścić,albo kiepskiego producenta szyba" nic nie pomagało. U znajomego wycieraczki są w aucie 5 lat i to badziewie , działają super. W końcu dostrzegłem przyczynę, a była nim siła docisku ramienia, więc może i u was to trzeba wymienić a nie obwiniać wycieraczki?? pozdrawiam

Przy większych prędkościach typu >90 km/h prponuję niewidzialną wycieraczkę. Znany rainx, albo gtechnik g3/5, rain clear tez dobry.

witam ja rowniez zakupilem motgumy ale nie jestem z nich wogole zadowolony wycieraczki skacza po szybie od poczatku uzywania i zle zbieraqja zostaja smugi. teraz planuje zakupic boscha lub valeo .

U mnie od roku pracują motogumy - Jest wszystko OK. w drugim pojeździe mam Algi i też są super ( od czterech lat używam alg ) . Miałem kiedyś boscha i dzisiaj po testach motogum i alg twierdzę że szkoda kasy na drogie wycieraczki. Jednak każdy ma swoje zdanie.

U mnie tez probowalem, trzeba dobrze przepolerowac zeby byl efekt ale cos jakby czujnik deszczu szaleje;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja też zamówiłem Motgumy (montaż jutro), bo w poprzednim samochodzie bardzo je sobie chwaliłem. Zamówiłem przez Internet, bo w żadnym "markecie" niestety nie znalazłem. Motgumy ogólnie są, ale nie te dedykowane do AR 159, czyli 17/23'' z uchwytem "B". Gdzie Wy kupujecie?

Kupiłem same gumy,nieźle grafitowane,bo aż pobrudziły ręce-10zł sztuka.
Wycieraczki w 159 są "rozbieralne".
Żadna filozofia,15 minut roboty...
Oryginał,cicho,dobrze zbierają,nie skaczą itp.Polecam takie "druciarstwo"-jak zaraz niektórzy odpowiedzą.

Kupiłem same gumy,nieźle grafitowane,bo aż pobrudziły ręce-10zł sztuka.

Oryginał,cicho,dobrze zbierają,nie skaczą itp.Polecam takie "druciarstwo"-jak zaraz niektórzy odpowiedzą.

oryginał kupiłeś? a gdzie i co to za ori , taki jak fabryczne lub z aso ?

Wróciłem dziś z trasy, przez weekend ponad 1000km i dużo z tego w deszczu o przeróżnym nateżeniu. Nigdy więcej motgum... i chyba nie bedę nic innego testował. To co jest teraz w ASO (a podobno w którymś momencie zmienili dostawce bo najpierw chyba był champion a teraz wyglądają tak samo acz nie mają logo) jest genialne. Sero dźwięku zbierają idealnie na całej powierzchni. Wiem że drogie... ale jednak jest to kwestia bezpieczeństwa. Acz żeby nie demonizować motgumów powiem że w dwóch pozostałych samochodach w rodzinie są wycieraczki te firmie i spraedzają się super. Acz nie są to wycieraczki płaskie.

Amortyzatory
Powrót