[159] Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

Cześć,
Po pół roku wycieraczki, niegdyś mocno reklamowanej marki Oximo, idą do kosza. Muzgają, skaczą, hałasują. Nie polecam.

po pół roku to i tak nie tak źle, dobrze że nie od nowości

Chciałbym mieć takie dylematy jakie założyć wycieraczki albo jaki zapach plynu do spryskiwacza wybrac??????

Po raz trzeci piszę o wycieraczka z biedronki. Wyglądają nie gorzej jak valeo a sprawują się nawet lepiej. Cena śmieszna. Ciekawy jestem kto dla nich je robi. Mam w obu Alfach i jest OK.

Po raz trzeci piszę o wycieraczka z biedronki. Wyglądają nie gorzej jak valeo a sprawują się nawet lepiej. Cena śmieszna. Ciekawy jestem kto dla nich je robi. Mam w obu Alfach i jest OK.
Kupiłem z ciekawości i zdecydowanie nie polecam. Dopóki było ciepło to nawet było ok. ale poniżej zera guma robiła się tak twarda że szkoda było mi szyby.

A ja ostatnio oglądałem pióra wycieraczek polskiego producenta POL GUM i zastanawiam się czy ich nie wziąć na "testy". Wyglądają ok. Może ktoś z was je miał u siebie?

Dzięki za info zaryzykowałem i sprawdzimy jak się będą sprawować. Mam nadzieję że lepiej od tych co teraz mam firmy Hella, niestety przy prędkościach powyżej 100 źle zbiera u dołu od strony kierowcy tak więc tych też nie można polecić z czystym sumieniem :(

Chyba musiałoby mnie posrać żeby kupić wycieraczki w promocji za 78 zl????????????. Na wahacze coniektorzy nie mają ale problem z wycieraczkami itp.

Ja kupilem właśnie 2 komplet i pracują cicho i zbierają ładnie. Na sezon spokojnie. Brico Marche Areo Full za 34 zł komplet, a Wy macie problemy jprdl. Chciałbym tylko takie problemy mieć.
20190930_165327.jpg

- - - Updated - - -

Mają adaptery do różnych ramion.

no to mnie bardzo po.rało, bo kupiłem boscha za 110zł z przesyłką :)

Trudno sie nie zgodzić, szczególnie że w naszych autach wymiana obu zajmuje 15 sek.

Hmmm pióra boscha na jeden sezon? śmiem przypuszczać że przy odpowiedniej eksploatacji wytrzymają minimum 3 sezony. Natomiast to, że marketówki wytrzymują sezon to nic dziwnego.

Nie rozumiem dlaczego Czarny_28 czepiasz się, że ktoś wydaje "x" na zakup czegokolwiek...Przecież to nie twoja kasa. Każdy z nas jest inny i być może były osoby, które z powodu ograniczonego budżetu szukały jak to przytoczyłeś tańszych wahaczy, a może o "droższe" wycieraczki pytają tacy, których budżet to zniesie? Idąc dalej twoim tokiem myślenia, ci którzy szukają jak najtańszych rozwiązań są ok (więc nie powinieneś drwić z osób nie mających na wspomniany wahacz), ponieważ i tak nawet te droższe, markowe części się kiedyś rozj.... i trzeba będzie je wymienić...

Sorry za OT.

Hmmm pióra boscha na jeden sezon? śmiem przypuszczać że przy odpowiedniej eksploatacji wytrzymają minimum 3 sezony. Natomiast to, że marketówki wytrzymują sezon to nic dziwnego.

W roku przyjeżdżam ponad sto tysiecy kilometrów. Powiem Ci że Bosch czy dobre no name to obecnie nie wielka różnica.

Bardziej chyba chodzi o to, ze guma do wycieraczek to nie jest materiał z promu kosmicznego i powyżej pewnej kwoty płaci się właściwie nie wiadomo za co, bo wraz z ceną nie rośnie zbytnio jakość (co potwierdza mnóstwo opinii w tym temacie).

Nie rozumiem dlaczego Czarny_28 czepiasz się, że ktoś wydaje "x" na zakup czegokolwiek...Przecież to nie twoja kasa. Każdy z nas jest inny i być może były osoby, które z powodu ograniczonego budżetu szukały jak to przytoczyłeś tańszych wahaczy, a może o "droższe" wycieraczki pytają tacy, których budżet to zniesie? Idąc dalej twoim tokiem myślenia, ci którzy szukają jak najtańszych rozwiązań są ok (więc nie powinieneś drwić z osób nie mających na wspomniany wahacz), ponieważ i tak nawet te droższe, markowe części się kiedyś rozj.... i trzeba będzie je wymienić...

Sorry za OT.

A wydawajcie nawet 500 zł za wycieraczki. Lata mi to������������. Nawet jakbym zarabiał duzo więcej nie kupiłbym wycieraczek z ASO itp bo to taka sama guma jak na wszystkich. Co Ty myślisz, że masz tam technologie ze statków kosmicznych?

Amortyzatory
Powrót