W
Whiplash
Guest
U mnie tak na serii Ti
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Luzujesz mocowanie amortyzatora u góry (zostawiam jedną nakrętkę, żeby amor nie wypadł) i ściągaczem ściągasz sprężynę. Ten sposób jest lepszy jeśli korzystamy z podnośnika. Jeśli z lewarka to sposób jak wyżej podał Kolega.Witam. Z góry przepraszam bo pisze w złym temacie ale nie znalazłem żadnego o wymianie kolumny McPhersona. A zwój sprezyny blokuje mi śrube przy górnym wahaczu, który chciałem wymienić. Do sedna. Chcąc zdemontować amortyzator wystarczy, że rozepne go w zaznaczonym miejscu czy musze odkrecic mocowanie wideł od dolnego wahacza? Pozdrawiam
Pokaż załącznik 252309
Ile taki interes?Kup oryginalne
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
Chyba będę wymieniał amortyzatory. Nie mam sytuacji, że muszę ale wymienię. Doradzaja mi KYB albo Monroe. Na tyle pekły mi sprężyny wiec wymienię i sprezyny i amory. Z przodu jeszcze sam nie wiem czy będę je ruszał. Auto ma 255 i raczej nie były jeszcze ruszane
Pod koniec roku zamówiłem komplet na przód i tył i wyniósł mnie on z rabatem nieco więcej niż komplet eibachow do 159. Nie wiem czy mogę podawać sklep, ale reklamuje się na forum, części tylko do włoskich aut
Polecam Kayaba. Ja w 159 TI Q4 założyłem plus sprężyny Eibacha i auto jest sztywne.
Ja zapłaciłem 719 zł z rabatem weekendowym i wykorzystaniem punktów lojalnościowychAle cenę możesz podać chyba?
Ja zapłaciłem 719 zł z rabatem weekendowym i wykorzystaniem punktów lojalnościowych
Ja mam też KYB, a wymieniałem zaraz po zakupie i nie narzekam. Jest Ok. Przeleciałem już na nich prawie 50tys. km.Założyłem 4 x KYB pomimo, że nie wymagały radykalnej wymiany ale mnie kuło w oczy to, że były pordzewiale, a ma być ładnie������. Zobaczymy co to będzie. Ori na wszelki wypadek schowam������
Niewiele ale pare mm poszło w dół. Na dniach wymienię amory tył i uważam ( wbrew obiegowej opinii) że wtedy tył pójdzie do góry.