• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

• Autor wątku Autor wątku wipi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moze byles niegrzeczny?:) albo jestes juz stalym klientem ktory i tak wroci;)

Witam

Panowie mozecie mi polecic we Wro serwis klimatyzacji? Od 2 dni moj problem polega na tym ze jak wlaczam klime to przez pierwsze 5 minut musze jechac przy otwartych oknach bo smrod jest nie do wytrzymania, pozniej juz daje sie wytrzymac i nie jest to juz tak wyczowalne

@
cos takiego znalazlem
http://www.bzoma.pl/index.php?page=articles&grId=3&arId=47
ktos moze cos o ,,nich" powiedziec?

mi też nie.
Ale nie mam żalu ;), bo ja tam na tak króko auto zostawiam, że musieliby chyba ostro nudzić się, aby dali radę jeszcze mi auto umyć...
Jak ktoś stoi dniami i nocami, to mu myją, na poprawę humoru :D

BZOMĘ znam tylko od strony zmiany opon. Wrażenia ok ;)

seba, najprawdopodobniej masz klime do czyszczenia, odgrzybiania, w serwisie skasują za to dość sporo, kupo w motoryzacyjnym, ew w jakimś tesco czy inny carrefourze spray do odgrzybiania+nowy filtr kabinowy, i spróbuj sam na początek.

seba, najprawdopodobniej masz klime do czyszczenia, odgrzybiania, w serwisie skasują za to dość sporo, kupo w motoryzacyjnym, ew w jakimś tesco czy inny carrefourze spray do odgrzybiania+nowy filtr kabinowy, i spróbuj sam na początek.

hehe musial bym najpierw zobaczyc co gdzie i jak, na razie wole jechac do serwisu, wczesniej smigalem golfem III to wiedzialem co gdzie i jak a podnosze maske od alfy to wiem gdzie jest silnik i akumulator ;)

dzieki za odpowiedz

roznica miedzy alfa i golfem nie sa az takie straszne...tam gdzien iemcy maja cement i zelbet my mamy paste i sjeste;)

zgadza sie dlatego nigdy wiecej VW ;)

w bravo i na paprotnej probowali mnie troche naciagnac bo stukalo mi cos w zawieszeniu.

trafilem dzieki poleceniu znajomego do serwisu co prawda Skody, ale jest tam gosc ktory dobrze zna sie na Alfach.

za 1/3 ceny zrobili wszystko na cacy. okazalo sie ze tylko stabilizatory do wymiany

www.kardasauto.pl

Sosnowiecka 6, tuż przy opolskiej na Ksiezach Malych

heh Panowie potrzebuje dobrego blacharza / lakiernika jakas/is @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ przywalil mi dzisiaj 4x mlotkiem w samochod jak bylem w pracy :/

trafilem dzieki poleceniu znajomego do serwisu co prawda Skody, ale jest tam gosc ktory dobrze zna sie na Alfach.
za 1/3 ceny zrobili wszystko na cacy. okazalo sie ze tylko stabilizatory do wymiany
www.kardasauto.pl
Sosnowiecka 6, tuż przy opolskiej na Ksiezach Malych

Również polecam ten warsztat, byłem dzisiaj u nich wymienic przegub i trochę sobie z nimi pogadałem przy okazji. Chyba syn właściciela jeździ alfą 166 i ją też tam ma się rozumieć serwisuje więc zawieszenie (i nie tylko) mechanicy mają obcykane ;) Poza tym porządnie sprawdzili zawieszenie w mojej alfie i znaleźli przyczynę stuków, której "specjaliści" z Amicaru na Robotniczej nie byli w stanie zlokalizować. Przy okazji sporo zaoszczędziłem, bo za wymianę przegubu i sprawdzenie zawieszenia zapłaciłem 80zł, gdy w amicarze zawołali sobie 240zł za wymianę przegubu + 60zł za diagnostykę zawieszenia...

W ubiegłym tygodniu podjechałem z autem do wspominanego/polecanego tu mechanika działającego przy Monte Cassino/Smętnej. Po krótkiej rozmowie z delikatnie podpitym/wczorajszym panem (świeżo otwarte piwko stało przy Lybrze którą właśnie naprawiał - aż mu lekko pozazdrościłem takiej roboty o 9.00 rano ;)), który to decydował o terminach przyjęć nie odważyłem się tam zostawić auta na diagnostykę.
Nic to - trzeba szukać dalej.

W ubiegłym tygodniu podjechałem z autem do wspominanego/polecanego tu mechanika działającego przy Monte Cassino/Smętnej. Po krótkiej rozmowie z delikatnie podpitym/wczorajszym panem (świeżo otwarte piwko stało przy Lybrze którą właśnie naprawiał - aż mu lekko pozazdrościłem takiej roboty o 9.00 rano ;)), który to decydował o terminach przyjęć nie odważyłem się tam zostawić auta na diagnostykę.
Nic to - trzeba szukać dalej.

A ja z czystym sumieniem mogę go spokojnie polecić. Kilka lat stażu pracy w serwisie Alfy w Hamburgu, a potem również dobre kilka lat u nas w ADF. Robię u niego wszystko i nie mogę złego słowa powiedzieć. Robi na swoim, to i piwko czasem wypije, ale roboty nigdy nie schrzanił.

czy ktos moze wypowiedziec sie na temat tej firmy:
http://www.lakiernictwo-wroclaw.pl/

W zwiazku z tym ze Alfa zostala ,,ostrzelana" metalowymi kulami + pojawia sie ,,ruda" ( nadkola tyl + pod maska silnika ) i ma juz oznaki uzytkowania czyt. przetarcia na zderzaku z tylu, odpryski po kamieniach z przodu, mam zamiar ja polakierowac na nowo wliczajac w to blacharza :) i szukam pewnego i dobrego blacharza / lakiernika. Moze ktos coś polecic?

potrzebuje zakładu, który zajmuje się regeneracjami maglownic. moja jest dobra ale z niej cieknie więc chce w niej wymienić uszczelniacze. ktoś zna taki zakład we wrocku?

Ma ktos jakies doswiadczenia lub slyszal o ,,Halma" na Metalowcow we Wro ?

Alfa zgodnie z wpisami w ksiazce serwisowej ,,robiona" w ,,Halmie" na Metalowcow we Wro. Dzisiaj zmieniam olej + filtry u sprawdzonego mechanika - po wizycie w Halmie: urwany czujnik filtra paliwa przyklejony na ,,kropelke", korek spustu oleju tak dokrecony ze musieli mi olej ,,odsysac" i kilka innych zeczy wyszlo po drodze ktore pokrywaja sie z niby wymianami w Halmie z wpisami w ksiazce serwisowej

Jednym slowem: nie polecam

Gdzie we Wrocławiu lub okolicach Wrocławia solidnie regenerują turbiny (Alfa Romeo 159 JTDm).Proszę o jakiś godny polecenia serwis.

Jeśli chodzi o turbo to polecam zakład w Borowej tel. 71 314 81 86

Dojazd: od strony Wro w Borowej na światłach w lewo i po jakiś 50 metrach ponownie w lewo

Można pojechać samochodem i zakład demontuje, regeneruje i montuje

Co do cen to są rozsądne ja płaciłem bodajże za geometrie 700PLN

Pozdrawiam

Gdzie we Wrocławiu na porządną diagnostykę zawieszenia i wymianę wahaczy?

Ja oczywiście polecam bardzo też IRBIS, bo fachowo i solidnie naprawili mi przewody od wspomagania kierowniczego, ale polecam też zarówno wulkanizacje jak i mechanikę samochodową na Żmigrodzkiej za salonem Kia. Firma nazywam się BZOMA. Mam tam swojego człowieka, naprawiałem u nich alternator i wszystko pięknie gra i śmiga, a oczywiście oponki w tej firmie to prawie mam jak za darmo, starczają na 2 sezony lub 3 ale za to są z bardzo dobrych firm. Bardzo Polecam IRBIS i BZOMA. Pozdrawiam DJJacO

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Gdzie we Wrocławiu na porządną diagnostykę zawieszenia i wymianę wahaczy?

Kolego szukasz dobrej diagnostyki, polecam Ci na ulicy Sułowskiej 35, zaraz za ulicą Żmigrodzką. Fachowo zrobili mi falowanie obrotów, cały czas falowały mi obroty bez przerwy, chwila moment pojechałem parę i minut i elegancko chodzi. Firma nazywa się Yzzy Serwis. Tu masz linka http://www.yzzy.pl/

Amortyzatory
Powrót