• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

• Autor wątku Autor wątku wipi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Oddawał ktos turbinę do regeneracji do MOTO-PRESS koło Wrocławia?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ok,dzieki. To moto press ktoś mi polecił i tak pytam.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam, poleci ktoś jakiegoś dobrego elektryka samochodowego na terenie Wrocławia? Potrzebuje ogarnąć pare rzeczy m.in klima i centralny. Ktoś, coś?

Ja polecam zakład naprawy tłumików Bałtyk. PHU. Kołodziejski W. mieszczący się przy ul. Góralskiej 46. Dziś tam byłem z pierdzącym wydechem. Do wymiany 2 śruby na obejmach rury wydechu. Śruby zapieczone, jedna pęknięta i końcówka w gwincie została. Robota zrobiona czyli grzanie, cięcie, wykręcenie pękniętej śruby. Do tego sprawdzono cały wydech, dorobili uchwyt skręcany pomiędzy katem a łącznikiem elastycznym oraz wymienili/dorobili obejmę z na wydechu środkowym bo licha była. Aaaa i ustawili końcówkę na środku bo nie podobała się panu :)
Robota która zajęła lekko ponad godzinę i za którą krzyknięto 80zl więc śmiech na sali.

Bardzo polecam bo prowadzi go starszy pan który wie co robi.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Że tak spytam... Widzisz coś spektakularnego w takiej robocie? Robisz z tego człowieka niesamowitego specjalistę z kosmosu...

Że tak spytam... Widzisz coś spektakularnego w takiej robocie? Robisz z tego człowieka niesamowitego specjalistę z kosmosu...

Widzi dobrze wykonaną robotę co sorry ale w dzisiejszych czasach nie jest normą. Dlatego opisał sytuację i poleca Pana z warsztatu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A co znaczy spektakularnego? bo dla mnie żaden mechanik nic nie robi takiego. Wszystko co robią mechanicy jak masz warunki i wiedzę możesz zrobić sam. Wahacze, hamulce, rozrząd wszystko robię sam bo mam warunki na nowym serwisie dużego dealera. Z tłumikiem odpuściłem bo nie potrafię spawać.
Byłem dziś na Sołtysowickiej to cena kosmos, w RR gdzie zawsze jeździłem i było pełno marudzenia na Alfę czasu brak więc trafiłem z polecenia tam.

Podobało mi się podejście do klienta i pojazdu gdzie nie musiałem pytać co jeszcze do roboty tylko on sam pokazywał co trzeba zrobić na już. Ja nawet nie wiedziałem że w tym miejscu był uchwyt i olał bym to nie wspomnę o dorobieniu obejmy bo jej nie miałem.
Pokaż mi mechanika który z własnej inicjatywy powie tu brakuje i dorobię taką.

_57.JPG

Wielu robi swoje i wyjazd bo następny czeka. Także ja go polecam bo stosunek ceny do jakości i podejścia na mega plus.

Panowie szukam kogoś kto mi zregeneruje wahacze przednie dolne i zrobi to dobrze. Macie jakieś namiary ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A nie lepiej kupić nowe? Z tego co pamiętam to wymiana sworznia w wahaczu o tej konstrukcji nie kosztuje mało.

Rergeneracja odblysnikow. Gdzie dobrze i w rozsadnej cenie zrobie to we Wroclawiu? Odblysniki mam juz zdemontowane.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Panowie szukam kogoś kto mi zregeneruje wahacze przednie dolne i zrobi to dobrze. Macie jakieś namiary ?

http://www.forum.alfaholicy.org/156/36178-regeneracja_wahaczy-3.html#post426078

- - - Updated - - -

jakies inne namiary? Chodzi mi o typowy zaklad,ktory sie tym zajmuje w samym Wroclawiu, nie okolicach...nazwa,ulica...

Zadzwoń tam i się dowiedz.

http://vacmet.4b.pl/39_248_0_12104/...ch/regeneracja-reflektorow-samochodowych.aspx

Tak, ja też do vacmet wożę.

kilkanascie postow wyzej ktos polecal wlasnie vacmet i nawet linkiem rzucil niestety nieaktywnym stad pomyslalem,ze tej firmy nie ma tym bardziej,ze wygooglowac mu sie nie udalo ale teraz widze,ze jednak dzialają.Dzieki wielkie! [emoji481]

Dzień dobry.
Pełna diagnoza i sprawdzenie zawieszenia (stuka z przodu, z tyłu, trochę nosi, miękki tył).
Uderzać jak wcześniej pisano na Ślężną (Floryn) czy ktoś poleci kogoś innego?
Diagności na stacjach odpadają, dla nich wszystko jest tip top...

Pozdrawiam.

Witam, czy ktoś w ostatnim czasie malował całe auto (w grę wchodzi też wyklepanie wgnieceń na blotnikach) we Wrocławiu lub okolicach i może polecić wykonawcę? Jaki może być orientacyjny koszt w przypadku 166?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót