• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

• Autor wątku Autor wątku wipi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z mojej strony: Jarek Pień na Sikorskiego (nie tyka elektryki) lub Bravo Auto Serwis- teraz gdzieś w okolicach Toruńskiej się przenieśli.

Jarosław Pień:
- Na plus podejście, kontakt oraz sama usługa/ serwis ( choć nie zlokalizowali wycieku paliwa z którym do nich przyjechałem ).

- Na minus brak paragonu/ faktury na dwie usługi ( łączna kwota dwóch usług = ~1300pln ), których nie mogę się doprosić od prawie roku........

Jak wygląda aktualnie sytuacja z ASO we wroclawiu?
Do tej pory w krakowie serwisowałem Giuliette w Automobile Torino w Krakowie i nie mam do nich zadnych zastrzezeń.
Może ktoś ma porównanie, które ASO we Wrocławiu rownie dobrze sie zajmię samochodem. Pobieżnie przejrzałem wątek i na stan z 2017r. bardziej polecany był Uni-Track na Zmigrodzkiej niz ADF Auto.
Tylko przeglądając strone Uni-Track żadnych wzmianek o Alfie nie widze, tylko Fiat i do tego Professional.

Ja jeżdżę od roku do GAM Długołęka i jestem zadowolony.

Kogo polecacie do ogarnięcia auta - prawdopobnie wtryski + turbo gdzies cieknie. Chciałbym u jednego mechanika to załatwić żeby nie jeździć. Ten Jarosław Pień nie na ciąga na wymiany ponad miarę :)?

Witam. Potrzebuje kogoś dobrego od v6 nie musi być Wrocław mogą być okolice, a nawet cały dolnyśląsk jeśli warto. Chodzi mi o zmiane silnika 2.5 v6 na ten sam tylko sprawny i najlepiej żeby ktoś potrafił prawidłowo zmienić rozrząd

Przeczytaj kilka stron tego tematu, we Wrocławiu masz kilka możliwości.

Kogo polecacie do ogarnięcia auta - prawdopobnie wtryski + turbo gdzies cieknie. Chciałbym u jednego mechanika to załatwić żeby nie jeździć. Ten Jarosław Pień nie na ciąga na wymiany ponad miarę :)?

nie nie naciąga, robi to co jest potrzebne zgodnie ze sztuką

Może ktoś zna mistrza pracującego z mikrokontrolerami Abrites?
Hce zresetować klucz do Giulii

Cześć wszystkim,

Przejrzałem watek ale posty są dosyc stare, stąd pytanie:

Blacharz / lakiernik / felgi
- do poprawienia detali w nadwoziu, felgach jakieś miejsce do polecenia? (małe odpryski, lekka przecierka felgi)

Ostatnia edycja:
To chyba ogarnie każdy blacharz/lakiernik a każdy pewnie był u innego. W tym wątku,raczej, piszemy o mechanikach co się alfy jako takiej nie boją.

Witam, Jaki polecilibyście warsztat w okolicach Wrocławia przy dużym serwisie (wymiana rozrząd) 3.2 GTA?

Czy dalej aktualna jest jakość Pana Jarosława Pień (widzę, że teraz serwis jest na lotniczej) oraz Irbis (na paru ostatnich stronach mają mieszane opinie).

Gdzie we Wrocławiu zrobię dobrze rozrząd i wtryski przy okazji nie przepłacę zbytnio?

Witam,
Czy możecie polecić warsztat we Wrocławiu lub Oławie, który ogarnie wymianę urwanej klamki (wewnętrznej przedniej) w Guliettcie?
Chodzi o wymianę uchwytu razem z mechanizmem a nie całego boczku. Wymiana dość kłopotliwa i wolałbym kogoś kto już to kiedyś robił.

pozdrawiam

Obawiam się, że z mechanikami to straszna loteria. Ewentualnie kosztują miliony monet i wtedy każdy musi zrobić bilans zysków oraz strat we własnym zakresie.

W przypadku Wrocławia, wciąż "najpopularniejszy" wydaje się IRBIS. U Pana Jarosława dawno mnie nie było, więc się nie wypowiem.

W IRBISie powinni poradzić sobie zarówno z klamką jak i wymianą rozrządu. Możliwe, że współpracują z jakaś firmą, zajmującą się serwisem wtrysków więc - trzeba podjechać lub zadzwonić i podpytać.

Amortyzatory
Powrót