[159] jaki wahacz górny

Lemfordery podobno są jedne z lepszych

Taaa... też tak myślałem bo do BMW to faktycznie było dobre.

Potwierdzam, że to złom i to drogi.
Założyłem 2 lemfordery ze sprawdzonego źródła - miałem kaprys przy wymianie sprężyn zrobić zawieszenie, nic nie stukało na oryginalnych fabrycznych wahaczach przy przebiegu 245kkm(!) ale z jednej strony gumy tulejek miały już widoczne spękania.

Finał był taki, że po niecałym roku założyłem z powrotem stare oryginalne wahacze... które są ze mną do dziś (w jednym wymieniłem tulejki), a nalotu mają prawie 284kkm w tej chwili (minus to co auto przejeździło na lemforderach).
Lemfordery grzecznie czekają, aż zachce mi się w nich wymienić tulejki (bo to w nich pada) i będą na zapas...

to jest chyba jedyne sensowne wytłumaczenie [MENTION=71103]NOone[/MENTION] masz stary wahacz który był orginalnie zamontowany? zmierz go albo jak masz możliwość wrzuc zdjęcie

Hej [MENTION=22195]jasio79[/MENTION], niestety zazwyczaj nie zbieram starych części czego czasem żałuję. A da się zweryfikować czy zwrotnica była wymieniana i jeśli tak to na jaką? W sensie jaki sworzeń do niej pasuje? Coś tam da się zmierzyć żeby to zweryfikować?

Hej [MENTION=22195]jasio79[/MENTION], niestety zazwyczaj nie zbieram starych części czego czasem żałuję. A da się zweryfikować czy zwrotnica była wymieniana i jeśli tak to na jaką? W sensie jaki sworzeń do niej pasuje? Coś tam da się zmierzyć żeby to zweryfikować?

Pokiftowe zwrotnice są aluminiowe. Przedlift zeliwo

- - - Updated - - -

Lemfordery od dawna wiadomo, że to złom. Już dawno był poruszany temat z nimi

Da sie. Jak pisze czarny przedlift ma.zeliwo. najprościej sprawdz czy w zwrotnice dolny wahacz wchodzi przez tulejke. Jak tak mass poliftowe jak nie to przedlift

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

Da sie. Jak pisze czarny przedlift ma.zeliwo. najprościej sprawdz czy w zwrotnice dolny wahacz wchodzi przez tulejke. Jak tak mass poliftowe jak nie to przedlift

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

A może magnesem hahaha tak sobie pomyślałem. Żeliwo przyciągnie, a amelinium nie??????????????????

A może magnesem hahaha tak sobie pomyślałem. Żeliwo przyciągnie, a amelinium nie������������������

Nie głupi pomysł. Zakładam, że zwrotnica to to co oznaczyłem czerwoną strzałką? [wybaczcie ale nie jestem w tym dobry :p] Nie działa na magnez, a więc aluminium = polift = cienki sworzeń. Czyli drugi mechanik gónwo wie, albo kręci żeby zarobić? Zauważyłem też jakiś dziwny miedziany smar na łaczeniach [żółta strzałka]. Ktoś kojarzy co to jest? Nie widziałem tego wcześniej u siebie po żadnej wizycie.
IMG20231016122344.jpg

Nie głupi pomysł. Zakładam, że zwrotnica to to co oznaczyłem czerwoną strzałką? [wybaczcie ale nie jestem w tym dobry :p] Nie działa na magnez, a więc aluminium = polift = cienki sworzeń. Czyli drugi mechanik gónwo wie, albo kręci żeby zarobić? Zauważyłem też jakiś dziwny miedziany smar na łaczeniach [żółta strzałka]. Ktoś kojarzy co to jest? Nie widziałem tego wcześniej u siebie po żadnej wizycie.
Pokaż załącznik 288225

Widać, że po tulejkach górnych wahaczy też pojechali. Może w pierwszym warsztacie tak chcieli wyeliminować stukanie ;). To wygląda na zwykły smar miedziany.

Widać, że po tulejkach górnych wahaczy też pojechali. Może w pierwszym warsztacie tak chcieli wyeliminować stukanie ;). To wygląda na zwykły smar miedziany.

tylko po cholere tam ten smar miedziany na stukanie, on nic nie pomoże. Równie dobrze mogliby dać wode święconą, efekt byłby podobny

Raczej aplikowali, aby wyeliminować skrzypienie ;)

Amortyzatory
Powrót