[159] jaki wahacz górny

No następny, a Ty nadal sprzedajesz ludziom wahacze z używanymi i nie wiadomo ile razy dokręcanymi sworzniami, nie poczuwając się przy tym do odpowiedzialności.
Rozumiem ze w takim razie po kazdorazowym odkreceniu wahacza np w celu wymiany polosi albo przegubu wymieniasz sworzen na nowy czyli zgodnie z Twoja teoria na nowy wahacz tak?

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Panowie, idzie dostać same takie tuleje? Dzisiaj dosyć wilgotny dzień, Alfa postała cała noc w deszczu i chyba minimalnie zaczyna mi skrzypiec wahacz SRL, który ma przejechane 18 tysięcy kilometrów. Nawet nie wiem w jakim stanie jest sworzeń ale jeśli jest okey to najpierw spróbuję przesmarować tuleje bo ktoś podzielił się takim patentem na grupie facebookowej, a jak nie to wymienić.
102.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Rozumiem ze w takim razie po kazdorazowym odkreceniu wahacza np w celu wymiany polosi albo przegubu wymieniasz sworzen na nowy czyli zgodnie z Twoja teoria na nowy wahacz tak?
Ile średnio przejeżdża nowy oryginalny górny wahacz?

Albo od tego, która to strona ;) Lewy wymieniony po 130 tysiącach (na TRW) i teraz po 250 tysiącach na Meyle HD. Za to z prawej strony do 220 tysięcy siedział orgyginał.

Ile średnio przejeżdża nowy oryginalny górny wahacz?

Dokładnie, tak jak Drimacus stwierdził, zależy jak było użytkowane auto i jakie drogi. U mnie prawy, górny padł po 87k km, reszta OEM i nie wykazują śladów zużycia, a autko jeździło od nowości po Łódzkich okolicach :). Padła jedna tuleja, sworzeń w idealnym stanie - zapewne torowiska zrobił swoje.

Ostatnia edycja:
Heh panowie to było pytanie retoryczne. Ile by nie przejechał, czy 100kkm czy 250 kkm, sworzeń powinien iść na śmietnik. A nie zostać zaklepany i wędrować na kolejne setki kkm w nadziei, że śruba się nie urwie ;)

Panowie, idzie dostać same takie tuleje? Dzisiaj dosyć wilgotny dzień, Alfa postała cała noc w deszczu i chyba minimalnie zaczyna mi skrzypiec wahacz SRL, który ma przejechane 18 tysięcy kilometrów. Nawet nie wiem w jakim stanie jest sworzeń ale jeśli jest okey to najpierw spróbuję przesmarować tuleje bo ktoś podzielił się takim patentem na grupie facebookowej, a jak nie to wymienić.
102.jpg

Zdjecie na telefonie bylo troche niewyrazne ale widze ze to tuleja metalowo-gumowa. Ona nie powinna trzeszczec chyba ze jest zerwana czego dokladnie nie widze. Ten wahacz powinienes dokrecic w pozycji neutralnej

To jest zdjęcie z neta bo u siebie mam te typowe dla tych wahaczy tuleje. A pytałem bo ponoć te metalowo gumowe bardziej wytrzymałe.

To jest zdjęcie z neta bo u siebie mam te typowe dla tych wahaczy tuleje. A pytałem bo ponoć te metalowo gumowe bardziej wytrzymałe.

Tak te sa bardziej wytrzymale ale maja jedna wade. Dokrecone w zlej pozycji wytrzymuja kilkadziesiat km

Meyle HD w IC - 460zł.
To samo Meyle HD z tego samego IC tyle, że kupione u znajomego, który ma zniżki w IC - 290zł...

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Wiesz różnica 30 zł między aparts i motostacją, to żadna różnica względem IC :)

To drogo.
To jest normalna cena
https://motostacja.com/p/MEYLE-15-16-050-0015-HD/
Do polifta 10 zł drożej.
Chociaż ja kupowałem w tamtym roku jeszcze po niecałe 250. Cena dolnych widzę też delikatnie podskoczyła.

To niech ci [MENTION=78480]Yarek[/MENTION] napisze ile mu wytrzymały kupione tam wahacze, jak wygląda proces reklamacji i popatrz na opinie w google o nich.
Wszystko jest dobrze dopóki nie musisz reklamować kupionego towaru

To niech ci [MENTION=78480]Yarek[/MENTION] napisze ile mu wytrzymały kupione tam wahacze, jak wygląda proces reklamacji i popatrz na opinie w google o nich.
Wszystko jest dobrze dopóki nie musisz reklamować kupionego towaru

Jakby nie patrzeć to każdy dystrybutor w PL na coś za uszami w tej kwestii. Co ciekawe pozytywne rozpatrzenia reklamacji są częściej na te tańsze zamienniki.

Kupowałem od nich wiele razy, wahacze również. Reklamować nie musiałem nigdy, bo z częściami od nich nigdy nie było problemów

Kupowałem od nich wiele razy, wahacze również. Reklamować nie musiałem nigdy, bo z częściami od nich nigdy nie było problemów
Troche prawdy w tym jest. Kiedys lozysko snr rozpatrywali mi reklamacje 3 mcei dopiero interwencja u przedstawiviela producenta ruszyla sprawe do przodu

Amortyzatory
Powrót