[159] jaki wahacz górny

Jeszcze tylko chce się upewnić czy ten model wahacza Meyle HD MEY 15-16 050 0014/HD ze zbieżnością stożka 1:10 jest odpowiedni do przedlifta. Bo jest jeszcze inny MEYLE 15-16 050 0021/HD ze zbieżnością stożka 1:6.

Tak, 1:10 powinien pasować do przedlifta.

Wiem, że mam do wymiany wahacze górne w Alfie . Ale ostatnio zauwazylem, że auto z jednej strony stoi wyżej a z drugiej niżej , a to raczej nie sprawa wahacza ?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Wiem, że mam do wymiany wahacze górne w Alfie . Ale ostatnio zauwazylem, że auto z jednej strony stoi wyżej a z drugiej niżej , a to raczej nie sprawa wahacza ?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Prawdopodobnie Ci sprężyna pękła, zanurkuj pod samochód i zerknij czy nie widać zerwanej sprężyny gdzieś na jednem zwoju.

Moje sprezyny sa cale a mimo to dupa stoi krzywo. Mogla po prostu osiasc

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

To najprawdopodobniej gdzieś tam kiedyś pękła i ktoś po prostu wymienił jedną sztukę a druga zostawił starą i stąd problem z krzywą pupa.
A jeszcze jak masz wersje Ti to wiesz ile kosztuje org. sprężyna :-)

Ale chyba nikt nie wymienia jednej sprężyny?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

To najprawdopodobniej gdzieś tam kiedyś pękła i ktoś po prostu wymienił jedną sztukę a druga zostawił starą i stąd problem z krzywą pupa.
Nie mam wersji TI ale i tak orginalna sprezyna kosztuje 370 netto. Co bylo wczesniej nie wiem moze tak bylo. W kazdym razie wymienie obie i oba amortyzatory

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Zacznijmy od tego, że oryginalnych sprężyn do TI SW nie ma nawet w ASO, więc są bezcenne :P

Kto ma problem? Nie słyszałem. Mi ścinało delikatnie na przodzie na Ori sprężynach i kołach 16".

poczytaj, masz temat zbieżność w modelach Ti, właśnie po wymianie sprężyn na eibachy dużo osób pisało że ciężko ustawić zbieżność, żeby nie ścinało opon.
Ale oczywiście wszystko się da, tylko teraz różnie z fachmanami od tego :-)

Amortyzatory
Powrót