J
jasio79
Guest
Wahacze nalezy dobierac wg rocznika. Od 2008 roku jest cienszy sworzen i nie mozna. Ich zamieniac
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wg eLearn moment dokręcania śruby sworznia wynosi od 41-50 nm jeśli chodzi o sworzeń
45-66 nm +45 stopni jeśli chodzi o śruby mocujące tuleje wahacza do karoserii
[MENTION=53515]Fenol[/MENTION] i jak?
Jesli wierzyc temu co na zdjeciach to orginal. Nic tylko bracMoże komuś się przyda. Znalazłem na fejsie. Pomoc oryginał za 150 zł
https://www.facebook.com/marketplace/item/507330816807773/
Jesli wierzyc temu co na zdjeciach to orginal. Nic tylko brac
A ile taka regeneracja kosztuje i gdzie można uderzać ?
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Czy górny wahacz może stukać, jeśli dwie stacje diagnostyczne stwierdziły, że wszystko jest ok?
Próbuje ustalić co stuka w prawej strony i moje przypuszczenia padły na wahacz górny, bo wcześniej coś skrzypiało właśnie na górze, a teraz już tylko stuka.
Myślałem, odłączyć sworzeń górnego wahacza od zwrotnicy i wtedy sprawdzić czy coś jest nie tak bez wyciągania całego.
Miałem już tak z drugiej strony, że jak było tylko mokro to coś stukało, mimo że teoretycznie wszystko było ok. Po wymianie cisza.
Ale nie chce też wydać w ciemno 400 zł.
Oczywiście, że tak. Mi jak zaczął stukać to było bardzo dobrze słychać, zwłaszcza na kocich łbach. U mnie poszła tylna tuleja wahacza górnego. Ja nie bawiłem się sprawdzanie, byłem na 100% pewny że to prawy, górny wahacz, po prostu doświadczenie?????? A u ciebie proponował bym aut wziąć na podnośnik, odkręcić górny sworzeń i jak jest luz to na 100% go wyczujesz na sworzniu czy tulejach??????. Ja bym kupował wahacz OEM.Czy górny wahacz może stukać, jeśli dwie stacje diagnostyczne stwierdziły, że wszystko jest ok?
Próbuje ustalić co stuka w prawej strony i moje przypuszczenia padły na wahacz górny, bo wcześniej coś skrzypiało właśnie na górze, a teraz już tylko stuka.
Myślałem, odłączyć sworzeń górnego wahacza od zwrotnicy i wtedy sprawdzić czy coś jest nie tak bez wyciągania całego.
Miałem już tak z drugiej strony, że jak było tylko mokro to coś stukało, mimo że teoretycznie wszystko było ok. Po wymianie cisza.
Ale nie chce też wydać w ciemno 400 zł.