[159] jaki wahacz górny

Wymiana na ori albo regenerowany lub tak jak wyżej firmy Meyle HD które cieszą się dobrą opinią

Często wahacz leci bo mechanik skręca na podnosniku zamiast w pozycji "zero"

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Często wahacz leci bo mechanik skręca na podnosniku zamiast w pozycji "zero"

A to na podnośniku nie da się skręcić dobrze ?
Poza tym ciekawe jak chcesz włożyć rękę do śrub mocujących wahacz po postawieniu auta na koła ...

Tak był montowany na moim aucie więc wychodzi że się da dokrecic śruby na opuszczonym.

Jedyne co można zrobić to podłożyć lewarek pod dolny wahacz, ewentualnie klocek i opuścić jeżeli auto jest na podnośniku kolumnowym.

Nie wyobrażam sobie jak miałbym dokręcić wahacz z założonym kołem i samochodem stojącym na ziemi.

Jedyne co można zrobić to podłożyć lewarek pod dolny wahacz, ewentualnie klocek i opuścić jeżeli auto jest na podnośniku kolumnowym.

Nie wyobrażam sobie jak miałbym dokręcić wahacz z założonym kołem i samochodem stojącym na ziemi.

Naprawdę nie wiecie jak to się robi ?
Właśnie tak: opuszcza się auto na klocek, koła nie ma wahacz idzie w swoją pozycję "0" i się dokręca - cała filozofia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

albo robisz telefinem zdjecie wahacza jak auto stoi i jak skladasz dokrecasz sruby w tej pozycji

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dokładnie jak Jasio mówi. Śruby skręcone wachacz pozycja 0 auto opuszczamy na kole i na końcu sworzeń

MEYLE HD czy Magneti Marelli? Potrzebuje wahacza górnego prawego do polifta. Oryginalny nawet u Litwinów teraz to ponad 600 zł.

Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka

10 tysięcy to i tak słabo.. Chwalić się można po 40 tysiącach.. Tak to wychodzi że praktycznie po nie całym roku musiałbym znowu wahacz wymieniać :/

Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka

TRW to chyba kolega dla żartu proponuje. Podobno straszna lipa

no i ja muszę wymienić przednie górne wahacze, więc co proponujecie jeśli ten TRW odpada, bo już chciałem kupić dwa, ale i cena OEM i MM jest zaporowa !!

MM można kupić za mniej niż 300 zł czyli połowę oryginału. Niestety chyba już nie można utrafić na taki z pierwszego montaży z zamazanymi znakami oryginału. Ja właśnie wymieniłem górny prawy przy przebiegu 165750km. Zobaczymy jak długo wytrzyma.

Amortyzatory
Powrót