[159] jaki wahacz górny

no powinny powinny.Ja ostatnio z kolega Ramzes II ustalilem ze skrzypi mi gorny wahacz ktory wymienialem w tamtym roku i przejechalem na nim ok.8-10 tys.Wyczuwalne sa drgania na nim wiec nie wiem co myslec.Ruszalismy autem i lapalismy wahacz.Drgania wyczuwalne w okolicy tuleji.Skrzypi jak tapczan.Myslalem ze to sprezyny.Jak wysiadam z auta to nawet zaskrzypi.Nie wiem czy wybilo mi juz sworzen czy to tylko tuleje.Ramzes mowil ze skrzypi sworzen bo nie ma smarowania

U mnie oryginały wytrzymały jeden 60 tys. a drugi 75 tys. Wymieniłem obydwa na również oryginalne w ASO i jak narezie jest ok. Mam przejechane 106 tys. Z tego co pamiętam to koszt ponad 400 zł. za szt.

liczyłem i musze jechać w delegacje żeby to ogarnąć:Lemforder-dolne ~2200,górne ~800,tył dolne~2200,końcówki drążków~350,łączniki stabilizatora~350 +robocizna.Droższe to auto od kochanki:)

wlasnie patrzylem na fakture i wahacze wymienialem 22.06.2012.Od zakupu auta przejechalem 16 tys. czyli na tych wahaczach jakies 8 tys.Zapytytalem o wraunki gwarancji

A jeśli chodzi i wahacze górne na przód firmy Lemforder to spotkałem się z dwoma seriami: 34966 01 i 34965 01 oraz 34941 01 i 34942 01.

Które będą pasować do 1.9 JTDM 16V (rok produkcji 2006)?
Miesiąc temu założyli mi Lemfordera (alfa z 09/2006), na kwitach mam nr. 34941 - cena 258,88(brutto , dla mechanika z hurtowni Autopartner)

Przed zimą wymieniłem właśnie wahacze górne na TRW i po około miesiącu zaczęły strasznie skrzypieć koszt to 340zł szt oddałem na gwarancję zwrócili mi pieniądze i zakupiłem innej firmy koleś z hurtowni powiedział że jakość trw strasznie się pogorszyła i to co w fabryce idzie z trw na pierwszy montaż nijak się ma do jakości części sprzedawanych później w hurtowaniach

Chciałbym zakończyć temat wahaczy TRW raz na zawsze, jeżeli jeszcze ktoś się nad nimi zastanawia to: Mój wahacz TRW, zakupiony dokładnie miesiąc temu, nówka, piękny, wytrzymał bez stuków 3 tygodnie!!! jest już diagnoza z trzepaczek i nie ma na wahaczu żadnych luzów, jednak sworzeń ma tak jakby wadę fabryczną i gdy wahacz przechodzi przez pewną pozycję stuka, zawsze gdy przechodzi przez te jedną pozycję jest stuk, czy auto jest opuszczane czy podnoszone. Będę reklamował, z tym że mam problem co tam wsadzić na zastępstwo, bo stary wahacz został u mechanika a wątpię, że będzie go jeszcze miał. Bierzcie Lemfordery, tym bardziej gdy są w tak niskich cenach. Pod warunkiem, ze oryginalne.

No to super info, bo od wczoraj mam zalozone dwa górne TRW :( Tuleje dolnych wahaczy (te duże) Moog, zobaczymy ile wytrzyma cały zestaw...

ja juz jestem umowiony z Tomkiem na akcje gwarancyjna z moimi gornymi wahaczami za jakies 2 tygodnie.Zobacze moze jeszcze cos tam bedzie trzeba zrobic-laczniki,gumy stabilizatora,drazki kierownicze.

ja juz jestem umowiony z Tomkiem na akcje gwarancyjna z moimi gornymi wahaczami za jakies 2 tygodnie.Zobacze moze jeszcze cos tam bedzie trzeba zrobic-laczniki,gumy stabilizatora,drazki kierownicze.

Mi też coś puka z lewej strony mój mechanior stwierdził że to maglownica musze podjechac do kogos z konkretnym podnośnikiem bo na szarpaki w UK nie ma szans

Czy ktoś montował wahacze VEMA? Jak na razie wiadomo, że FAST, TRW, MOOG to dość słaba jakość. Jak ktoś zrobił sporo(min 40tys) kilometrów na nieoryginalnym wahaczu i nie miał z nim problemów to niech się pochwali co to za firma :)

ja to chyba bije rekordy bo na FAST zrobilem zaledwie 8 tys.i sa chyba kaplica.Dobrze ze na gwarancji zostana wymienione tyle ze na to samo.Na zregenerowanym kolektorze tez zrobilem jakies 6-7 tys. i sie rozszczelil.

Rekordy? Mój obecny wahacz 2tys nie wytrzymał :/

tyle ze od samego poczatku juz skrzypialo.Od pierwszych kilometrow po wymianie,a kiedy sie rozsypal na dobre to nikt nie wie

mój górny ori wahacz po 130 tys. też właśnie zaczął stukać i po waszych wypowiedziach chyba zdecyduję się na oryginał

czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy nr 50707480 a 51787336? wg epera takie nr pasują ale co dziwne na fabrycznym mam nr 51754545...

Panowie, analiza fotek oryginalnych wahaczy skłania mnie do wniosku, że na pierwszy montaż wcale nie szły TRW ale... Vema. Skąd info że były to TRW - są jakieś oznaczenia na wahaczu/gumach?

MM szły po lifcie - zgadza się na 100%

Ostatnia edycja:
To ja wymieniłem skrzypiącego oryginalnego na Lemfordera i teraz zamiast skrzypienia mam dziwny stuk..więc pozostało jeszcze coś do wymiany. Problem jest taki, że dwóch mechaników nie widzi nigdzie usterki.
Jak sądzicie co może stukać przy przejazdach po dziurach i zgrzyta przy skręcie w prawo z lewego koła?

Amortyzatory
Powrót