Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bo nie jest, orginał ma inne naklejki i etykiety. Wygląda na TRW z odpadu...o ile to oryginał
Bo nie jest, orginał ma inne naklejki i etykiety. Wygląda na TRW z odpadu
Oryginalny na w odlewie logo Ricambi a to jakiś odrzut.
Dokładnie jak mówisz, orginał nie ma naklejki tylko metke przymocowaną do tuleiTRW albo Magneti Marelli. Ten kolor naklejki mnie zastanawia.
No i oryginały mają zazwyczaj takie metki przymocowane do tulei.
Logo i numery w odlewie są z drugiej strony niż ta strona pokazana na zdjęciu. Ja zamówiłem oryginalne od Litwinów za 750/sztukę. Zobaczymy czy dojdzie, czy to nie błąd strony.
Ciekawa sprawa, mnie odpowiedzieli że to oryginał a cena niska bo w promocji![]()
Który "numer" kupowałeś że wyszło Ci 750 ?
Te oryginały u Dukiewicza to TRW z numerem części fiata ale bez logo.
to ja go kupiłem na alleg...., ale przed zapłatą chciałem się dowiedzieć co to konkretnie jest. Pracownik który miał go w rękach (przygotowując wysyłkę) stwierdził że to TRW z numerem fiata, żadnego lago ani nazwy fiata nie było.
No właśnie, skoro TRW jest i w oryginale i w zamienniku to jak je rozpoznać ?
50707316 i 50707317
Z ceną 750 zł to się pomyliłem, źle odczytałem na potwierdzeniu zamówienia. Cena to 686 + VAT. Czyli jeśli kupujemy detalicznie to ~830 zł, a w moim wypadku VAT naliczam w Polsce, więc wychodzi ~840 zł. Jak tylko otrzymam ten wahacz to podam tutaj informację co dostałem. Nie spieszę się, jeśli nie uda się u Litwinów to mam ofertę z ASO za 2000 zł za komplet.

Paczka doszła, otrzymałem wahacze 51842925 i 51842924 w cenie ~710 zł + VAT. Zapłaciłem kwotę netto – VAT naliczam sam w Polsce i odprowadzam do US. ....
Tak i nie.czyli razem z Vatem zapłaciłeś 873 zł /szt ?
Kombinowanie to złe słowo. Taka jest standardowa procedura przy zakupie zza granicy jeśli chcemy uzyskać prawo odliczenia podatku VAT i mamy działalność gospodarczą lub prowadzimy firmę w innej postaci. To brzmi jak skomplikowane, ale w praktyce to są 2 zapisy w deklaracji więcej i dwa kliknięcia w programie księgowym. Dla księgowej do bułka z masłem. Deklaracje i tak wypełnia, podatki i tak płacę. I nie ma tutaj ani grama naciągania podatkowego, standardowa procedura. Skutek jest taki jakbym kupił część za 873 zł w Polsce, tylko inaczej za to płacę.Żeby jeździć 159 to się trzeba nakombinować ...
Ja dostałem ostatnio ofertę z ASO Fiata: 51842925 za 1199zł oraz 51842924 za 950złAle cena chyba rzeczywiście nie do przebicia, tu muszę się z Tobą zgodzić ,
sprawdzę jutro ile by w PL najtaniej kosztowało i dam cynk.