• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Jaki wahacz dolny?

Sprawdziłem , gdybym sobie zostawił dosłownie na waciki to cena jednej strony 1200 a drugiej 1400 (wg aktualnego cennika)

Litwini to mają wszystko w takiej dobrej cenie czy tylko te wahacze ?

Litwini to mają wszystko w takiej dobrej cenie czy tylko te wahacze ?

Nie, generalnie mają drogie ceny, zdarzają się tanie perełki, ale rzadko (kiedyś wyrwałem górne wahacze od nich po 370 zł/szt + vat).

Moim zdaniem to błąd cennika, stara część ma cenę 900 zł:
wahacz nr 1

ale od tej ceny przysługuje jeszcze rabat (po dodaniu do koszyka mamy cenę 838 zł).

Ta część jest niedostępna (chyba?) i po zamówieniu tej części otrzymałem część o numerze 51842924, która u nich na stronie ma już "normalną" cenę 1343 zł i po dodaniu do koszyka z rabatem: 1208 zł
wahacz nr 2

Ostatnia edycja:
Dolne wahacze też u mnie teraz klękają.

Zastanawiam się pomiędzy Magneti Marelli a TRW bądź Lemforderem. Najwyżej będę reklamował.

Na pewno nie wywalę ponad 1k na jedną sztukę oryginału.

Jak chcesz mieć spokój to radze ci wydaj te 1k zł na Oryginał lub szukaj Magnetti M. Lemforder odradzam padaka jakich mało, po 30tyś km dolne tuleje spękane po 50tyś km wahacze na śmietnik, sworzeń stuka. 780zł dałem za sztukę teraz już więcej tego błędu nie zrobię i nie będę żałował tych 200-300zł więcej żeby kupić oryginał.

Jak zamienniki to już lepiej fasta od lemfordera, ta sama jakość a taniej 2-3 stowy

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

A 120-140 zł więcej zapłacisz, żeby mieć oryginał z ASO? Ja ostatecznie zapłaciłem jakieś ~860-880 zł za sztukę, a da się je kupić za 840 zł.

Tyle bym może i dorzucił, ale nie jestem w stanie ich nigdzie dorwać w takiej cenie.

Wkładamy do koszyka i zamawiamy poniższe części (prawy i lewy wahacz):
wahacz nr 1
wahacz nr 2

Powyższe części zostały zastąpione 51842925 oraz 51842924, więc w przesyłce otrzymujemy 51842925 i 51842924 za cenę starych części (czyli w okolicach 850 zł). Gdybym sam tak nie zrobił to bym nie uwierzył, że to się uda. Do mnie przesyłka dotarła przed świętami.

Ja mam VAT UE, więc wybrałem paczkę za pobraniem. Wtedy Litwini wystawiają fakturę w cenie netto (wewnątrzwspólnotowe nabycie towaru - WNT) i w Polsce rozliczam VAT. Kwota pobrania była w okolicy 1400 zł za parę wahaczy. Ale jak ktoś kupuje "na paragon" to tego nie nie robi i płaci normalnie taką cenę jak się wyświetla na stronie. Jak ktoś ma firmę i nie ma VAT UE to traci na możliwości odliczenia VAT (Litwini powinni wystawić pełny VAT bez możliwości odliczenia).

Ostatnia edycja:
Super kolego jahu, o to mi chodziło. Dzięki!

Tak już gwoli ciekawości - o co chodzi z nowymi i starymi częściami? Te nowe są innego producenta czy zmieniły numer katalogowy czy jak?

Witam potrzebuję wahacz przedni lewy dolny do alfa romeo 159 1.9 16v 2005r. Najlepiej TRW lub coś podobnego w dobrej cenie.

dzisiaj przyszedł właśnie skończyłem zakładać wahacz nowy oryginalny oem tak że się trafiło :)

Dzisiaj zamówiłem dwa wahacze od Litwinów, za 1666 złotych.

Mam jeszcze tylko jedno pytanie kolego @jahu. Te wahacze co dostałeś są TRW czy Magneti Marelli?

Dzisiaj zamówiłem dwa wahacze od Litwinów, za 1666 złotych.

Mam jeszcze tylko jedno pytanie kolego @jahu. Te wahacze co dostałeś są TRW czy Magneti Marelli?

Na odlewach są nabite oznaczenia TRW. Oczywiście nie jest to to samo TRW, które jest dostępne na rynku aftermarketowym (zupełnie inne odlewy i gumy sworznia). Mój mechanik powiedział, że wygląda to tak jakby TRW kupował na rynek zamienników jakieś wahacze '"u chińczyków", a dla fabryki ktoś inny to produkuje (lub produkował dawno temu, wypełnił magazyn i już skończył produkcję).

DSC_0040.jpg

Amortyzatory
Powrót