Damian156JTD
Nowy
Czytam tematy na forum związane z wymiana oleju w skrzyni i większość pisze 75W90 , a na stronie valvoline przy konfiguracji samochodu wyskakuje mi 75W80 i teraz nie wiem co kupić mam dylemat , podpowiedzcie coś
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Do V-ek idzie 75W90 a do reszty nie wiem
Kupiłem Orlena HIPOL 75W90 bo obok mnie gdzie kupowałem mieli orlena i mobila , wziąłem orlena w końcu 75W90 to 75W90 więc chyba będzie taki sam jak jakiś castrol,motul czy valvoline
Tak to się wlewa wóde w PL w siebie,ponad stan.. aż będzie się przelewać.. bez pojęcia.. :wacko:aha i najlepiej wlać ponad stan do skrzyni ! aż będzie się przelewać
napewno nie lej teraz 80w90 czyli tzw Hipolu ja miałem taki gdyż ponieważ u mnie ubytek oleju był baaaaardzo dużo bym powiedział że brak w skrzyni było oleju i po 18stej nigdzie nie można było dostać normalnego oleju w okolicy więc zaopatrzyłem się w Hipol , niedawno zmieniłem ten olej na 75w90 Canada Petrol , gdy jest zimno biegi wchodzą lepiej niż na tym gęstszym , także ja od siebie nie polecam na zime 80W90 reszta może być ok , aha i najlepiej wlać ponad stan do skrzyni ! aż będzie się przelewać
używam patentu z VW polo gdzie skrzynie padały po 150tyś km lecz właściciel pewnej polówki wlewał na maxa i skrzynia ma już 240tyś bez zgrzytów biegi wchodzą , chodzi o smarowanie największych zębatek .