Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W zakładce "Regulacje" (F7).Komunikat o wymianie oleju tylko wersją płatną - ten komunikat związany jest z DPF-em więc szukaj opcji wyzerowania w sterowniku silnika.
Zgadzam się z Tobą, że w przypadku wersji bezpłatnej jest jasny komunikat że opcja tylko dostępna w wersji zarejestrowanej.Komunikat o wymianie oleju tylko wersją płatną - ten komunikat związany jest z DPF-em więc szukaj opcji wyzerowania w sterowniku silnika.
Z ciekawości jaki system operacyjny masz na komputerze tzn. jaki Windows.Panowie, ja mam ELM 327 wer. 1.4 oraz MES 1.5 (pełny). I kasowanie inspekcji olejowej czy przeglądu w 159 nie jest problemem, ostatnio testowałemI działało również w ostatnich wersjach FES.
Udało się i napiszę co robiłem że wcześniej nie mogłem skasować wymiany oleju ale mogłem skasować serwis może komuś się przyda!!!
Przy kasowaniu wymiany oleju nie może być włączony silnik!!! tylko włożony kluczyk do stacyjki.
Sprawdziłem da się wykasować zarówno FES 3.5 jak i MES 1.4 oraz na Windows XP i Windows 7 x64z w moim przypadku tylko przewodem KKL.
Przewodem ELM327 1.4B mogę się dostać do pozostałych opcji nie mogę połączyć się do Silnika (ECU).
Dziękuje wszystkim za zaangażowanie w pomoc.
Postaram się w ciągu kilku dni wrzucić link z opisem i zdjęciami do AR 159. Do wykasowania "oleju" potrzebujesz kabelek KKL, a do wykasowania "serwisu" ELM 327.hej, czy możesz podpowiedzieć jak dokładnie i gdzie trzeba wchodzić po kolei, by skasować wymianę oleju. Dobrze rozumiem, że udało się to wszystko kablem kkl?
potrzebujesz kabelek KKL, a do wykasowania "serwisu" ELM 327.
naprawdę nie ma co pisać są tylko dwie opcje to wszystko możesz jeszcze zmniejszyć interwał z 30kkm na bardziej realny powiedzmy 10-15 kkm wtedy będzie Cie informować w komputerku. degradacja i inspekcja to wszystko
1. łączysz sie z silnikiem (ECU)
menu Regulacje F7
pierwsza pozycja wymiana oleju.
i się rozłączasz
2. Przegląd
SERVICE INTERWAL RESET
a jak sprawdzić z menu na desce, kiedy następny serwis?To są dwa różne parametry i dwa różne komunikaty pojawiają się na tablicy. To co zrobiłeś skasowało z deski komunikat "change engine oil" (jeśli występował). Ale jeśli sprawdzisz z menu deski (bez MES'a) kiedy masz następny serwis to pokaże ci pozostały przebieg do serwisu. Jak go osiągniesz to na desce pokaże się komunikat service albo klucz (nie wiem co macie w alfach) - aby ten komunikat skasować musisz wykonać tę drugą procedurę - interval service reset.